Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Het is meer dan alleen een vlag uithangen op Coming Out Day.

Aandacht voor LHBT’s in Drenthe

6 april 2017

Zo’n 6% van de inwoners in Drenthe is lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender. Ongeveer de helft van deze groep ervaart discriminatie. Provincie Drenthe en de Drentse gemeenten willen een impuls geven aan de sociale acceptatie, de zichtbaarheid en de veiligheid van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders in Drenthe. Om die reden is de Provincie Drenthe regenboogprovincie en zijn ook bijna alle Drentse gemeenten regenbooggemeente.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) nog meer worden geaccepteerd in onze maatschappij? Hoe kun je als gemeente en provincie daaraan meer aandacht besteden? Hoe pakt je dat aan? En hoe geef je dat beleid handen en voeten?

Op 27 maart werd hierbij uitvoerig stilgestaan tijdens de bijeenkomst ‘Drenthe Regenboogprovincie’ in het provinciehuis in Assen, met ruim 80 deelnemers waaronder bestuurders, beleidsmedewerkers en raadsleden van alle Drentse gemeenten, de koplopergemeente Assen, Provinciale Staten van Drenthe, Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD), COC Groningen/Drenthe, NOC*NSF en Movisie.

Concreet aan de slag!

In de week van 7 tot 14 oktober 2017 wordt er in Drenthe een culturele regenboogweek georganiseerd waarbij verschillende projecten en organisaties stil zullen staan bij de sociale acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Daarnaast willen gemeenten ook concreet aan de slag met bijvoorbeeld voorlichtingen in het onderwijs, de Gay Straight Alliance (GSA) en aansluiten bij het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ van het NOC*NSF.

KLIK HIER voor het feitenblad LHBT IN DRENTHE

CMO STAMM en Meldpunt Discriminatie Drenthe helpen je graag bij het in kaart brengen van de aard en omvang van discriminatie, het volgen van de ontwikkelingen en monitoren van de (on)veiligheidsgevoelens en de sociale acceptatie van LHBT’s.

Meldpunt Discriminatie Drenthe

Scholen kunnen Meldpunt Discriminatie Drenthe inschakelen om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken. Meldpunt Discriminatie Drenthe heeft een breed voorlichtingspakket dat is gericht op het vergroten van bewustwording van onbewuste discriminatie en uitsluiting. En wanneer LHBT’s van jouw gemeente zich niet veilig voelen, kunnen ze dat melden bij het Meldpunt Discriminatie Drenthe: info@meldpuntdiscriminatiedrenthe.nl.

Regenboogprovincie Drenthe

Deel dit bericht.

Meer informatie.

  • Erik Meij
  • e.meij@cmostamm.nl
  • 06 13 58 14 71

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X