Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Samen zorgen we voor een levendig en sociaal Drenthe.

Aanmelding Hét Compliment van Drenthe gestart

1 september 2022

De inschrijving voor Hét Compliment van Drenthe is gestart. Ook dit jaar waardeert de provincie Drenthe het vrijwilligerswerk. Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat de Drentse vrijwilligers door de provincie in het zonnetje worden gezet. Het thema voor dit jaar is ‘Positieve Gezondheid’. Een vrijwilligersorganisatie/-initiatief aanmelden kan tot en met 30 september via www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Hét Compliment van Drenthe is bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. Hét compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier samenwerken. CMO STAMM onderschrijft het belang van vrijwilligers in de provincie; zij verdienen de schijnwerpers. Ook dit jaar organiseren wij weer met veel enthousiasme Hét Compliment van Drenthe.

Vorig jaar ging Hét compliment naar Stichting Ouderenvervoer Norg. Dankzij deze vrijwilligers kunnen mensen die niet zelfstandig kunnen reizen toch overal naartoe.

Aandacht voor positieve gezondheid

Dit jaar is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘positieve gezondheid’. De provincie kiest elk jaar een ander thema uit de Sociale Agenda Drenthe. Er is aandacht voor positieve gezondheid, omdat Drenthe een provincie wil zijn waar je kunt doen wat je wilt zonder belemmeringen van je gezondheid. Gedeputeerde Hans Kuipers: “Bij positieve gezondheid gaat het niet over ziekte, maar gaat het over de mensen zelf, over hun veerkracht en over wat hun leven betekenisvol maakt. Trots ben ik op de vele vrijwilligers in Drenthe. Of je je als groep inzet voor het zorgen dat mensen mee kunnen doen aan de maatschappij of je helpt anderen fit te zijn door sportactiviteiten. Alle vrijwilligers betekenen veel voor Drenthe. Samen zorgen we voor een sociale en levendige provincie.”

Inschrijven van 1 september tot 1 oktober

De inschrijving ging van start op 1 september 2022 en sluit op 1 oktober 2022. Daarna selecteert de onafhankelijke jury vijf genomineerden die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Op de ‘Dag van de Vrijwilliger’ op 7 december 2022 wordt de ontvanger van het compliment bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op het Provinciehuis. Meer informatie staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Het belang van vrijwilligerswerk

Waarom is vrijwilligerswerk zo belangrijk? Gedeputeerde Hans Kuipers en Kor Haan voorzitter van Stichting Ouderenvervoer Norg, de winnaar van Hét compliment van Drenthe van 2021, vertellen het in 2 minuten:

Meer informatie

CMO STAMM ondersteunt de provincie Drenthe met ‘Hét compliment van Drenthe’. Daarnaast helpt CMO STAMM vrijwilligersorganisaties bij het vergroten van kennis en vaardigheden en adviseren hen bij het aangaan van duurzame samenwerkingen.

Bekijk de flyer Hét Compliment van Drenthe – waardering voor vrijwilligers.

We stellen het zeer op prijs als je deze flyer zo veel mogelijk in jouw vrijwilligersnetwerk wilt verspreiden! Alvast heel erg bedankt. Wil je meer informatie, bel of mail ons!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X