Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

New Jobportunities biedt de tools die vrouwen nodig hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te verzilveren.

Baankansen voor stille reserve via New Jobportunities

5 februari 2018

Twintig Duitse en Nederlandse vrouwen zitten gezamenlijk aan een ontbijt bij de startbijeenkomst van “New Jobportunities”, een Europees gesubsidieerd project in de Eems Dollard Regio. Zij krijgen voorlichting over het programma dat hen te wachten staat: Duits-Nederlandse taalcursussen, sollicitatietrainingen en scholing op het gebied van theater vaardigheden zijn enkele onderdelen die de revue passeren. Het doel is om dit jaar 80 vrouwen in kleine groepen te begeleiden.

De aanwezige vrouwen zijn een greep uit de zogenaamde “stille reserve”: inwoners van de grensregio die graag weer aan het werk willen, maar niet bekend zijn bij coördinerende werkzoekende organisaties of gemeentelijke instanties. Zij hebben in principe geen recht op een uitkering of aanvullende scholing en begeleiding in de zoektocht naar (betaald) werk.

Na de intake begint men met oppoetsen van de cv, training/coaching (tweetalig), taaltraining, sollicitatie-vaardigheden en samen we zoeken naar mogelijkheden om weer toe te treden op de arbeidsmarkt.

Resultaat

Volgens CMO STAMM biedt “New Jobportunities” de tools die vrouwen nodig hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te verzilveren. “Deze vrouwen zijn onderdeel van een groep die weer aan het werk wil, maar daarbij wel begeleiding kan gebruiken. Met dit project bieden wij persoonlijke en concrete ondersteuning en scholing bij de zoektocht naar betaald werk waarmee wij de stille reserve in de grensregio activeren.”

Medio vorig jaar is er eenzelfde pilot in het grensgebied geweest met een heel goed resultaat: 12 van de 15 Nederlandse vrouwen hebben een vaste baan gevonden, waarvan 2 in Duitsland. Dat smaakt naar meer!

Partners New Jobportunities

De EDR (Ems Dollard Regio), het koepelproject Arbeidsmarkt No(o)rd, Landkreis Emsland, CMO STAMM, de NAM en de Volkshochschule uit Meppen ondersteunen dit grensoverschrijdende project, dat loopt tot 31 december 2018.

Aanmelden

Ben je een vrouw, tussen de 35 en 65 jaar en woon je in Oost-Groningen of Oost-Drenthe en heb je in principe geen recht op een uitkering of aanvullende scholing en begeleiding in de zoektocht naar (betaald) werk? Neem contact op. Informatiebijeenkomsten zijn op 7 en 14 februari 2018 in Emmen en op 16 februari 2018 in Groningen.

Naast contact met werkzoekende vrouwen willen we ook graag in contact komen met bedrijven, die mogelijkheden kunnen bieden aan deze groep zeer gemotiveerde vrouwen.

www.job-portunities.eu

 

* Het project “New Jobportunities” is onderdeel van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederlandgefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

logo's van de partners en opdrachtgevers van het grensoverschrijdend project New Jobportunities

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X