Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Doet jouw gemeente al mee? We starten 23 november!

De Beweegreis van start!

14 november 2023

De Beweegreis is een initiatief dat zich richt op inwoners die graag willen bewegen, maar zich niet aangesproken voelen door bestaande opties. Een reis waarbij het niet gaat om sporten, maar om een benadering vanuit gezondheid. Op 23 november 2023 start de eerste training. Doet jouw gemeente al mee?

De Beweegreis is gebaseerd op actuele ontwikkelingen en op de urgentie om te voldoen aan de beweegrichtlijn. Ongeveer 50% van de inwoners voldoet aan die beweegnorm. 10 tot 15% heeft geen enkele behoefte om in beweging te komen en 35% van de inwoners wil graag bewegen, maar voelt zich niet aangesproken door alles wat tot nu toe bestaat. Duidelijk is dat de aanpak voor deze laatste groep (‘35% groep’) anders moet zijn dan tot nu toe is bedacht.

De Beweegreis breekt met conventies en zorgt voor een omgeving waar iedereen zich welkom voelt. Dit initiatief betrekt lokale belanghebbenden en stimuleert samenwerking met zorgverzekeraars, welzijnsprofessionals, sportverenigingen en gemeentes. Het resultaat: beweegclubs waar de ‘35% groep’ zich thuis voelt en op een ontspannen manier aan hun leefstijl kan werken, voor een leven lang bewegen!

Training Beweegreis

De training Beweegreis is gestart als een pilot en wordt in 2024 landelijk uitgerold via de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Op 23 november 2023 start de eerste training in het Noorden, in het Wielercentrum in Assen. CMO STAMM is onderdeel van Drenthe beweegt. Samen met de Hanze en SportDrenthe ontwikkelen wij deze training.

De training Beweegreis is een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen – Instituut voor Sportstudies, de Landelijke Academie BuurtsportcoachesDrenthe Beweegt (waar CMO STAMM onderdeel van is) en VSG. Binnen het Centre of Expertise Healthy Ageing valt deze training onder onze drie thema’s: kansengelijkheid & participatiegezonde leefstijl & leefomgeving en kwetsbaarheid & passende zorg.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X