Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De Democratische Broedplaats is een goed vertrekpunt voor echte veranderingen, in tegenstelling tot papieren beleidsvoornemens.

De Democratische Broedplaats: wie doet er mee?

6 april 2017

Democratie is geen kijksport, het is een participerend evenement. Als we niet meer participeren, houdt het op een democratie te zijn. Deze stelling van filmer Michael Moore onderschrijven we van harte.

Vanaf maart 2017 is de Democratische Broedplaats voor Groningen en Drenthe gestart. Het doel is veranderingen en experimenten in gang te zetten rondom maatschappelijke democratie in het Noorden. Want waar de politieke democratie goed functioneert, kent de maatschappelijke democratie uitdagingen. Een opvallend groot deel van de samenleving keert politiek en bestuur de rug toe.

Er is binnen veel gemeenten gelukkig veel animo om echt werk te maken van de nieuwe democratie. Meedoen kan: we horen het graag als bewoners en/of gemeenten in Groningen en Drenthe willen participeren!

De Democratische Broedplaats is een goed vertrekpunt voor echte veranderingen, in tegenstelling tot papieren beleidsvoornemens. We gaan experimenteren, dilemma’s uitzoeken, onderzoeken, trainen, instrumenten en best practices ontwikkelen en delen, delen, delen. Onlangs heeft CMO STAMM een publicatie over dit onderwerp uitgebracht.

KLIK HIER voor de publicatie DEMOCRATISCHE BROEDPLAATS

Benieuwd? Bereid?

Hou ons in de gaten

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X