Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Iedereen moet kunnen doen en moet kunnen zijn wie die wil zijn.

Evenementen op Drentse middelbare scholen over genderidentiteit

15 maart 2022

In deze tijd is het niet langer vanzelfsprekend dat je jezelf man of vrouw noemt. Steeds vaker kom je mensen tegen die non-binair zijn. Of mensen die nog zoekende zijn naar hun genderidentiteit. In 2022 en in 2023 zijn er in heel Drenthe evenementen waar leerlingen van middelbare scholen en jongeren met verschillende genderidentiteiten elkaar ontmoeten en met elkaar het open gesprek aangaan.

Acceptatie vergroten

Tijdens een evenement wordt dieper ingegaan op paraplutermen, zoals de begrippen genderidentiteit, genderexpressie en sekse. Door meer bewustzijn te creëren van het hele concept, kan dat de acceptatie van seksuele diversiteit vergroten. Filmmaakster Anne Marie Borsboom volgde twaalf jaar lang het universele verhaal van Nitzan over innerlijke strijd en over de zoektocht naar je ware zelf. Dit resulteerde in een film en een boek: BOI: Song of a Wanderer.

De hoofdpersoon, Nitzan, is een voorbeeld voor de verschillende vormen waarin mensen in de LHBTQIA+ community zich kunnen identificeren voor wat betreft gender- en seksuele identiteit. Je kunt erover praten, maar in de film en het boek kunnen leerlingen zien wat het inhoudt. BOI geeft een heel duidelijk beeld waar de verschillen en overeenkomsten in de LHBTQIA+ gemeenschap liggen.

De provincie Drenthe gaf een subsidie voor dit project op scholen, omdat iedereen moet kunnen doen en moet kunnen zijn wie die wil zijn. Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA), Vaart Welzijn, het COC Groningen-Drenthe en het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) werken mee. CMO STAMM faciliteert het MDD.

Ook een BOI-evenement op jullie school?

Om je aan te melden of voor meer informatie, neem contact op met Anne Marie Borsboom of met Stichting ARA.

logo's partners BOI

QR code BOI

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X