Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Dít is de toekomst!

Duitse studenten ontdekken zorgtechnologie in Drenthe

6 juli 2017

De zorgsector van de toekomst vraagt om een flexibele en duurzame arbeidsmarkt. Daarom wordt er in het Noorden intensief geïnvesteerd in grensoverschrijdende wederzijdse inzetbaarheid van (zorg)werknemers. Om dit te realiseren werken in het project “Sorgen Für, Sorgen Dass” de Noordelijke regio’s in Nederland en Duitsland samen op het gebied van onderwijs en zorg. Een belangrijk onderdeel is het klaarstomen van studenten in beide landen voor zorgberoepen van de toekomst.

Tijdens een uitwisseling van studenten op 14 juni 2017 kwamen 70 Duitse studenten met hun docenten naar Drenthe om kennis te maken met moderne technologieën in de zorg. In de Health Hub Roden ontdekten groepen studenten, onder begeleiding van studenten van het Noorderpoortcollege, verschillende technologieën. Ze probeerden ouderdomspakken uit, konden een Parkinsonhandschoen passen, leerden wat een Tovertafel is en kwamen er achter welke positieve bijdragen laser- en 3D-printers kunnen leveren aan de zorg. De Duitse studenten gaven aan erg onder de indruk te zijn van de technologie die in Nederland al toegepast wordt. En de Nederlandse studenten werden vooral heel nieuwsgierig naar Duitsland en wilden weten wanneer zij in Duitsland op excursie mogen.

Gebruik van technologie in de praktijk

‘s Middags gingen de studenten met de bus naar Peize om een bezoek te brengen aan Interzorg locatie de Hoprank. Daar kregen zij het gebruik van technologie in de praktijk te zien en gingen zij in gesprek over de mogelijkheden die technologie heeft voor de Duitse zorg. Studenten en ook hun docenten waren opnieuw onder de indruk en stelden medewerkers van de instelling allerlei vragen over de organisatie en het gebruik, maar ook  over de ethische aspecten van technologie in de zorg. Ook de bewoners genoten zichtbaar van het bezoek. Een van de bewoners bekeek de langslopende studenten vanuit zijn rolstoel en vatte het treffend samen: “Dít is de toekomst!”

Vanwege het grote succes van de dag zijn er inmiddels ook andere geïnteresseerden. In het najaar wordt de uitwisseling daarom nog twee keer herhaald.

Logo SFSD

Logo's partners Sorgen Für Sorgen DassLogo Arbeidsmarkt Noord - Sorgen Für Sorgen Dass

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X