Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2023

27sep19:0022:00Besturenfestival voor vrijwillige bestuursleden19:00 - 22:00 ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94 Groningen

Evenement details

 

Link050 organiseert, samen met Vrijwilligers Centraal, een Besturenfestival voor vrijwillige bestuursleden op woensdag 27 september van 19.00 tot 22.00 uur.  

Vele enthousiaste vrijwillige bestuursleden zetten zich dagelijks belangeloos in bij een stichting, vereniging, sportclub of bewonersplatform in de gemeente Groningen. In zekere zin zijn zij de ruggengraat van de samenleving.

Vorig jaar oktober organiseerde link050 een Besturenfestival, aanleiding was de publicatie door link050 van het magazine ‘Vrijwillige Besturen’ met artikelen over zeer diverse bestuursleden uit Groningen. Het  festival was een succes, de ongeveer 50 bezoekers waren enthousiast over het festival en de mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Programma

Zoals beloofd organiseert link050, dit keer samen met Vrijwilligers Centraal, een vervolg op het eerste Besturenfestival. Om deel te kunnen nemen aan deze avond hoef je niet tijdens het eerste besturenfestival van 27 oktober 2022 aanwezig te zijn geweest. Uitgaande van de uitkomsten van het vorige Besturenfestival is er een programma samengesteld rond een aantal concrete onderwerpen.

Na een korte inspirerende lezing gaan we in kleine groepen met elkaar in gesprek over: de rol van de gemeente, best practice, werving en beleid, leiderschap, en nieuwe vormen van bestuur. Voor elk onderwerp is een specialist aanwezig.

De interactieve lezing wordt verzorgd door Frank Hoes en gaat over o.a. nieuwe vormen van besturen, hoe bestuurders te werven, hoe jongeren te interesseren voor bestuursfuncties? Frank Hoes is tevens avondvoorzitter en gespreksleider bij één van de tafels.

Tijdens de middag verzorgd Frank Hoes een gratis Workshop ‘Vergaderen: iedereen doet mee’ voor vrijwillige bestuursleden. Zie ontwikkellink om je hiervoor aan te melden.

Bij de gesprekstafels ga je in gesprek met de gemeente over de onderwerpen waar jullie graag in gefaciliteerd willen worden, over nieuwe bestuursvormen, best pratice voorbeelden, werving van nieuwe bestuursleden en over leiderschap. De onderwerpen en gesprekleiders zijn tot stag gekomen na aanleiding van de bevindingen tijdens het eerste besturenfestival.

Aanmelden

Meld je aan voor het Besturenfestival voor vrijwillige bestuursleden

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis.

Over Link050

Link050 is het vrijwilligerssteunpunt in de Gemeente Groningen. Bij link050 vind je de vrijwilligersvacaturebank. Bij link050 kan je als organisatie of vrijwilliger terecht voor informatie en advies rondom vrijwilligerswerk en bewonersinitiatieven. Bijvoorbeeld over het opzetten van goed vrijwilligersbeleid, het begeleiden van vrijwilligers die wat extra aandacht nodig hebben of vragen over vergoedingen en verzekeringen en nog veel meer. www.link050.nl

Over Vrijwilligers Centraal

In dorpen, buurten en bij sport- en culturele verenigingen draaien activiteiten vaak op vrijwilligers. Veel verenigingen ervaren dat het steeds lastiger is actieve vrijwilligers te vinden om de boel draaiende te houden. Provincie Groningen, Groninger Dorpen, Huis voor de Sport Groningen, CMO STAMM en KultuurLoket hebben de handen daarom ineen geslagen om al deze verenigingen te versterken en ondersteunen.

Meer informatie:
Marike Broekema, projectleider van Vrijwilligers Centraal

Tijd

(Woensdag) 19:00 - 22:00

Locatie

’t Vinkhuys, Diamantlaan 94 Groningen

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X