Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2022

28okt09:0013:00Bestuurlijke werktafel Alliantie van Kracht09:00 - 13:00

Evenement details

Op vrijdag 28 oktober 2022 organiseert de Alliantie van Kracht een bestuurlijke werktafel bijeenkomst voor alle 42 aangesloten partners. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met de aanwezigen in gesprek over de vertaling van de uitkomsten van onderzoek naar een (programmatische) maar vooral concrete aanpak in de praktijk. Met als doel afspraken te maken over het expliciteren en prioriteren van de opgaven, doelen en de acties die nodig zijn om deze te bereiken.

De partners in de Alliantie van Kracht willen de hardnekkige armoede in de Veenkoloniën effectief aanpakken. Dat is onze gezamenlijke missie. Het uiteindelijke doel is dat geen enkel huishouden in het gebied langdurig in armoede leeft. Omdat het daarbij zo belangrijk is om aan te sluiten bij de leefwereld van de mensen zélf, heeft de Rijksuniversiteit Groningen i.s.m. CMO STAMM gedurende een periode van vijf jaar onderzoek gedaan naar overerfbare armoede in de Veenkoloniën. Gedurende de periode 2017-2020 lag de focus op onderzoekslijn 1 en in de periode 2020-2022 op onderzoekslijn 2 (zie onderstaande figuur).

Van wetenschap naar actie in de praktijk

Tijdens de kennismakingsgesprekken met de nieuwe projectleider hebben veel partners benoemd dat ze graag in actie willen komen en concreet dingen willen oppakken. Deze wens past goed bij het momentum in het onderzoek: de uitkomsten van deze beide onderzoekslijnen zijn nu beschikbaar. Daarmee is het moment gekomen om de vertaling te maken van wetenschap naar acties en daarin gezamenlijk gedragen keuzes te maken. We gebruiken daarbij de uitkomsten van het onderzoek vanuit de RUG en CMO STAMM als basis.

Tijdens deze eerste bijeenkomst zullen we met u als stuurgroep de eerste stap zetten in dit proces. Op basis van de informatie uit de onderzoeken bespreken we samen welke opgaven we zien, welke prioriteiten we daarin aanbrengen en wat en wie er nodig is om te komen tot een actieplan.

Bent u er bij?

Omdat we het erg belangrijk vinden deze bestuurlijke werktafel bijeenkomst op een geschikt moment te organiseren, vragen we u hierbij om dat via het accepteren of afwijzen van het bijbehorende outlook vergaderverzoek te doen. Dat geeft ons inzicht in wie er wel en niet komen. Graag bij afwijzing ook aangeven wat daarvan de reden is. Mocht blijken dat datum en tijd bij velen niet goed passen, zorgen we voor een passend ander moment om samen te komen.

Meer informatie

Neem gerust contact op met Saskia Duursma, projectleider Alliantie van Kracht via s.duursma@cmostamm.nl of 06-124 139 41.

Tijd

(Vrijdag) 09:00 - 13:00

Organisator

Alliantie van Kracht

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X