Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

november, 2017

15nov19:3021:30Bijeenkomst 'Hèt kindcentrum bestaat niet, er zijn veel varianten mogelijk'19:30 - 21:30 Kindcentrum De Eshorst

Evenement details

 

 

 

 

 

 

 

Datum       Woensdag 15 november 2017
Tijdstip        19:30 uur tot 21:30 uur
Locatie        Kindcentrum De Eshorst, Esweg 106, 9411 AK Beilen
Genodigden        Wethouders, bestuurders, gemeenteraadsleden, beleidsambtenaren onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen in de provincie Drenthe

 

De stuurgroep Onderwijs en Krimp organiseert de bijeenkomst “Hèt kindcentrum bestaat niet, er zijn veel varianten mogelijk”. Sprekers delen die avond hun praktijkervaring om te komen tot praktische do’s en don’ts.  Onderwerp van gesprek zijn vragen als; integrale kindcentra, moet je het willen? Wat zijn je eigen ervaringen, wie neemt het initiatief en waarom? En hoe kom je tot een gezamenlijke visie? Welke  kansen en belemmeringen kom je tegen op  weg naar integrale kindcentra en hoe ga je hiermee om?

De bijeenkomst wordt geleid door Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen en voorzitter van de stuurgroep Onderwijs en Krimp.

Programma

 • Introductie op het thema
  Met ruimte voor discussie en inspiratie
 • Praktijkvoorbeeld 1: “Wij doen het zelf!”
  Martijn Mulder (Wolderwijs) en Mirjam Pauwels (wethouder De Wolden) vertellen waarom zij integrale kindcentra zijn gestart en hoe dit traject verlopen is.
 • Pauze
 • Praktijkvoorbeeld 2: “Sociale domein hoort thuis bij het kindcentrum”
  Albert Velthuis (COG Drenthe) en Gert Jan Bent (wethouder Midden-Drenthe) gaan in op de vraag hoe breed een integraal kindcentrum in hun visie zou moet zijn en de rol van de wijksituatie bij het opzetten van kindcentra.
 • Conclusie en afronding

Informatie

Imke Oosting
i.oosting@cmostamm.nl
06 835 690 63

Tijd

(Woensdag) 19:30 - 21:30

Locatie

Kindcentrum De Eshorst

Esweg 106, 9411 AK Beilen

Organisator

Stuurgroep Onderwijs en Krimp Drenthe

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X