Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2018

16okt14:0017:00Bijeenkomst Moeder aan de Lijn – Voor wie zorg jij?14:00 - 17:00 Congrescentrum Hanze Plaza

Evenement details

Op maandag 1 oktober 2018 is tijdens het Nationale Film Festival de première van de documentaire ‘Moeder aan de lijn’. Hierin worden drie volwassen dochters gevolgd die zorgen voor hun ouder wordende moeder. Vervolgens is de documentaire op 8 oktober ook te zien op NPO 2 en worden er door het hele land bijeenkomsten georganiseerd voor mantelzorgers. Ook in de provincie Groningen.

Dinsdag 16 oktober 2018
Congrescentrum Hanze Plaza, stad Groningen
14.00 – 17.00 uur, aansluitend napraten met een hapje en een drankje

New Amsterdam Film Company en Stichting Hattinga Verschure nodigen iedereen uit die voor iemand zorgt of die daarmee te maken krijgt in de provincie Groningen. Zij werken hierbij samen met Humanitas stad, WeHelpen, CMO STAMM, en HUMAN.

Elkaar inspireren en ervaringen delen

Op 16 oktober gaat Eric Corton, bekend van televisie en de voorstelling ‘Ma’, met jou in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of je nou voor één van je ouders, partner, kind, broer/zus of buur zorgt. Iedereen is welkom. Hoe doe jij dat, waarom en wat betekent het voor jouw leven? Wat heb je nodig en wie kunnen jou daarbij helpen? En vooral ook: wie kun jij inspireren met jouw kennis en ervaringen?

Het gesprek wordt gevoerd aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn. In de documentaire zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders naast hun eigen gezin en drukke levens. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De persoonlijke beleving staat centraal. Regisseur Nelleke Koop volgde dan ook gewoon hun dagelijkse leven. Zonder een vastomlijnd scenario.

Op 16 oktober staan de persoonlijke beleving en verhalen van Groningse mantelzorgers centraal. Ben jij of ken jij mantelzorgers? Nodig hen vooral ook uit!

Aanmelden

Meld je aan voor de bijeenkomst Moeder aan de Lijn (via Stichting Hattinga Verschure) vóór 11 oktober. Deze ontmoeting is speciaal voor mantelzorgers bedoeld. Kun je degene voor wie je zorgt lastig alleen laten? Laat het ons weten, dan kijken we samen of er een oplossing is. We kijken uit naar je komst!

>> Download de vooraankondiging van de bijeenkomst Moeder aan de lijn

Data

  • 1 oktober première tijdens het Nederland Film Festival (Moeder aan de Lijn is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie)
  • 8 oktober is de documentaire op tv bij NPO 2 om 20.30 uur
  • 16 oktober 2018, bijeenkomst voor mantelzorgers in de provincie Groningen (14.00-16.30).

Tijd

(Dinsdag) 14:00 - 17:00

Locatie

Congrescentrum Hanze Plaza

Protonstraat 16, 9743 AL Groningen

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X