Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

april, 2023

18apr15:3017:00Bondgenotencafé - Bondgenootschap 'Voor een geletterd Drenthe'15:30 - 17:00 Dorpshuis 't Haoler Hoes in Hooghalen, www.dorpshuishooghalen.nl

Evenement details

Het Bondgenootschap ‘Voor een geletterd Drenthe’ nodigt je van harte uit voor het bondgenotencafé op dinsdag 18 april 2023 van 15.30 uur – 17.00 uur bij Dorpshuis ’t Haoler Hoes in Hooghalen. We nemen jullie graag mee in de laatste cijfers en gaan hierover in gesprek. Daarnaast een mooi voorbeeld van het inzetten van begrijpelijk taal. 

Het Bondgenotencafé op 18 april gaat over cijfers en begrijpelijke taal.

  • Trendbureau Drenthe presenteert de cijfers over 2022, de beschikbare gegevens van QWASP en de impactmeting Drenthe van Maurice de Greef (Universiteit van Maastricht). Graag voeren we het goede gesprek met de bondgenoten zoals taalhuiscoordinatoren, beleidsmedewerkers, ondernemers, maatschappelijke organisaties etc. Met jullie dus! Welk beeld zien we, wat zeggen de cijfers en wat willen we nog meer weten?
  • Hoe zet je een website om in begrijpelijke taal? Leerlingen van het Hondsrugcollege deden dat voor een huisarts en zij vertellen erover! Welke voorbeelden en instrumenten kennen of gebruiken jullie?

Uiteraard is er tijdens het bondgenotencafé ruimte om te laten horen wat er bij jullie speelt op het thema laaggeletterdheid. Naast het leren van elkaar is er voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten, het is tenslotte een Bondgenotencafé!

Wij zijn benieuwd naar onderwerpen voor een volgend bondgenotencafé. Heb je er één? Heel mooi! Dit kun je kenbaar maken op het aanmeldingsformulier en wij gaan ermee aan de slag.

Aanmelden

Aanmelden graag vóór 12 april.

Deel deze uitnodiging gerust in je netwerk.

Het Bondgenootschap is een netwerksamenwerking van inmiddels 120 partners.  De bondgenoten hebben het ideaal de laagtaligheid in Drenthe sterk terug te dringen. Zij werken samen in verschillende sectoren ten dienste van laaggeletterden. Zij doen dat met focus en realistische ambities. Twee keer per jaar organiseren we het Bondgenotencafé en in de Week van lezen en schrijven de Bondgenotenavond.

Tijd

(Dinsdag) 15:30 - 17:00

Locatie

Dorpshuis 't Haoler Hoes in Hooghalen, www.dorpshuishooghalen.nl

Stengelinstraat 18

Organisator

Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X