Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2018

15mei19:3021:30CMO STAMM Academie Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)19:30 - 21:30 Wijkcentrum Het Dok

Evenement details

In verband met enorme belangstelling is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze bijeenkomst. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Je ontvangt bericht van ons als je bent geplaatst.

Datum:            Dinsdag 15 mei 2018
Tijdstip:           19.30 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Kosten:            Gratis
Locatie:            Wijkcentrum DOK, Kajuit 4, 9733 CA GRONINGEN
Genodigden:   Iedereen die in het vrijwilligerswerk te maken heeft met persoonsgegevens; vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen, burgerinitiatieven of bewoners, dorps- en plaatselijk belangverenigingen en steunpunten vrijwilligerswerk.
 
Is jouw organisatie al klaar voor de nieuwe privacywetgeving? Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe wet op het gebied van privacy, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. CMO STAMM helpt je graag op weg tijdens de CMO STAMM Academie op 15 mei 2018.

De nieuwe privacywet (AVG)
Deze wet is van toepassing op grote bedrijven, maar ook op kleinere organisaties als verenigingen, stichtingen en bewonersinitiatieven. Niet alleen wordt er straks gecontroleerd of organisaties aan de wet voldoen, ook worden mensen zelf kritischer over het gebruik van hun gegevens. Daarom is het als organisatie belangrijk om te weten wat jouw organisatie wel of niet mag met persoonsgegevens.
 
CMO STAMM Academie AVG
Tijdens deze academie zal er een expert op het gebied van privacywetgeving aanwezig zijn en uitleggen wat deze wetsverandering betekent voor jouw organisatie. Er is een algemene uitleg van de wet. Daarna ga je aan de hand van een checklist zelf aan de slag gaat met de stappen die jouw organisatie nog moet zetten om aan de wet te voldoen. Uiteraard kan je gedurende de academie vragen stellen.

We hebben het onder andere over:

  • Inschrijfformulieren en het verzamelen van persoonsgegevens
  • Opslag, beveiliging van data en aansprakelijkheid
  • Wachtwoorden (delen)
  • Papieren dossiers en notities
  • Website, mails en nieuwsbrieven.

Expert
De academie wordt verzorgd door Douwe Douma (Bureau Voerman). Hij is deskundige op het gebied van privacy en informatiebeveiliging.

Heb je nu al vragen over de privacywetgeving? Laat het ons weten zodat we ze kunnen beantwoorden tijdens de academie. Vermeld je vraag op het aanmeldingsformulier.

WACHTLIJST

 

Meer informatie:

Marjan Tijssen
06 460 814 44

Iris Holman
06 126 039 53

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 21:30

Locatie

Wijkcentrum Het Dok

Kajuit 4, 9733 CA Groningen

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X