Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2019

15okt15:0017:00CMO STAMM Academie Armoede en schuldhulpverlening Aan het werk en toch arm?!15:00 - 17:00 Wijkcentrum Het Dok

Evenement details

Vaak wordt verondersteld dat werken dé oplossing is om uit een armoede situatie te komen. Desondanks bestaat de groep armen voor een derde deel uit werkenden meldt het SCP (2019). Over het algemeen is de groep werkende armen niet goed in beeld. In de CMO STAMM Academie ‘Aan het werk en toch arm?!’ agenderen we dit onderwerp en delen we onze kennis hierover. Dit doen we vanuit werkgeversperspectief met Ron Steenkuijl (directeur Corporate Affairs bij ADG dienstengroep), en vanuit werknemersperspectief met de vakbond. Bij de vakbonden staat dit thema op de agenda, zij geven hun visie en vertellen wat ze doen met dit vraagstuk.

Over Ron Steenkuijl

Als directielid één van de grootste werkgevers* van Nederland vindt Ron Steenkuijl het belangrijk om mee te werken aan oplossingen van maatschappelijke problemen. Dit doet hij onder andere vanuit de stichting Helden van de Wil. Hij streeft hierin naar samenwerking tussen overheidsinstellingen en het bedrijfsleven. Tijdens de bijeenkomst geeft Ron zijn kijk op de werkende armen en hoe ADG als bedrijf een bijdrage levert aan de aanpak.

*ADG dienstengroep beslaat ongeveer 50.000 werknemers in de schoonmaak, zorg en personeelsdiensten.

Programma

  • Inloop en ontvangst
  • Feiten, cijfers, ervaringen en interventies door CMO STAMM
  • Ervaringsdeskundigen in beeld
  • Kijk als werkgever op het thema door Ron Steenkuijl (directeur Corporate Affairs bij ADG dienstengroep)
  • Visie vakbond op het thema

Afsluiting en een netwerkborrel

Kosten

50 euro (eerste 10 ervaringsdeskundigen/vrijwilligers gratis)

Genodigden

Ervaringsdeskundigen, schuldhulpverleners, vrijwilligers, gemeenten, instellingen, organisaties en werkgevers

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met donderdag 10 oktober.

Ben je ervaringsdeskundige/vrijwilliger?  Schrijf je dan gratis in via het inschrijfformulier voor ervaringsdeskundigen/vrijwilligers

Graag zien we je op 15 oktober!

Meer informatie

Dushenka van Kooten
d.vankooten@cmostamm.nl
06 518 570 78

 

De CMO STAMM Academies staan in het teken van ontmoeting (tussen onder andere professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen), kennisdeling (delen wat er speelt, feiten & cijfers, vertaald naar regionale en lokale context), inspiratie (voorbeelden van wat werkt en aanspreekt), verkenning (wat zouden we ermee kunnen in de praktijk) en implementatie van doorbraken.

Tijd

(Dinsdag) 15:00 - 17:00

Locatie

Wijkcentrum Het Dok

Kajuit 4, 9733 CA Groningen

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X