Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

februari, 2019

14feb14:0017:00CMO STAMM Academie Armoede en schuldhulpverlening: Nazorg uit Voorzorg14:00 - 17:00 Vestiging CMO STAMM bij DNK

Evenement details

header CMO STAMM Academie Nazorg uit voorzorg

 Datum  Donderdag 14 februari 2019
 Tijdstip  Inloop: 13.45 uur. Programma: 14.00 tot 17.00 uur.
 Locatie Vestiging CMO STAMM bij DNK, Weiersstraat 1, 9401 ET Assen
 Kosten  50 euro (de eerste 10 ervaringsdeskundigen en vrijwilligers gratis)
 Genodigden        Ervaringsdeskundigen, schuldhulpverleners, vrijwilligers, gemeenten, instellingen en organisaties

 

In de CMO STAMM Academie ‘Nazorg uit Voorzorg’ gaan we in op de verschillende manieren van nazorg (tertiaire preventie) in de schuldhulpverlening en geven we voorbeelden hiervan uit Nederland en Amerika. Dit doen we samen met Dr. Tamara Madern, lector Schuldpreventie en vroegsignalering aan de Hogeschool Utrecht, zelfstandig trainer en adviseur. Ook nemen we graag jouw vragen en input mee. Meld je aan en werk mee aan doorbraken in de schuldhulpverlening en specifiek in de nazorg.

Dr. Tamara Madern schreef haar proefschrift over de verschillen in financieel gedrag tussen mensen zonder en met lichte/ernstige schulden. Ze deelt haar ervaring in het verlenen van nazorg. Nazorg bestaat nu vaak uit een telefoongesprek dat maanden na afloop van het schuldhulpverleningstraject plaatsvindt. De praktijk laat zien dat voormalig schuldenaren meer ondersteuning na het traject nodig hebben om terugval te voorkomen. Hoe kunnen we deze ondersteuning het beste organiseren? Dr. Tamara Madern vertelt hier graag over en bespreekt daarbij ook een aantal succesvolle interventies.

Programma

14:00 – 14:10 Welkomstwoord
14:10 – 14:30 Presentatie onderzoek huidige stand van zaken nazorg door CMO STAMM
14:30 – 15:15 Dr. Tamara Madern over nazorg. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat ernieuwe schulden ontstaan? Hoe ondersteunen we mensen zo dat ze hun goede voornemens vol kunnen houden?
15:15 – 15:30 Pauze
15:30 – 16:10 Met elkaar in gesprek. Hebben interventies een inspirerende werking op jouw dagelijkse praktijk? Wat zou je ermee willen en kunnen? Wat en wie heb je daarvoor nodig?
16:10 – 16:30 Ophalen van opbrengsten, ideeën en suggesties voor vervolg.
16:30 – 17:00 Napraten onder het genot van een drankje

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 februari. De kosten bedragen 50 euro.

Ben je ervaringsdeskundige/vrijwilliger?

Het maximum aantal gratis inschrijvingen voor ervaringsdeskundigen/vrijwilligers is behaald. Aanmelden is alleen nog mogelijk tegen de kosten van 50 euro via onderstaand inschrijfformulier.

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar info@cmostamm.nl.

Graag zien we je op 14 februari! Kom netwerken, haal en breng kennis en ervaringen en laat je inspireren.

Meer informatie
Dushenka van Kooten
d.vankooten@cmostamm.nl
06 518 570 78

De CMO STAMM Academies staan in het teken van ontmoeting (tussen onder andere professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen), kennisdeling(delen wat er speelt, feiten & cijfers, vertaald naar regionale en lokale context), inspiratie (voorbeelden van wat werkt en aanspreekt), verkenning (wat zouden we ermee kunnen in de praktijk) en implementatie van doorbraken

Tijd

(Donderdag) 14:00 - 17:00

Locatie

Vestiging CMO STAMM bij DNK

Weiersstraat 1, 9401 ET Assen

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X