Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

maart, 2018

22maa14:0017:00CMO STAMM Academie over Deep Democracy14:00 - 17:00 Duurzaamheidscentrum Assen

Evenement details

Hoe gaan wij om met tegenstellingen, met diversiteit en afwijkende meningen? Hoe zorg je ervoor dat in onze diverse en veranderende samenleving iedereen daadwerkelijk wordt gehoord en alle meningen, alle kennis en alle inzichten worden meegenomen? In deze CMO STAMM Academie bieden wij nieuwe inzichten en methoden om uitsluiting tegen te gaan en optimale kansen voor een ieder te creëren. We doen dit aan de hand van de methode Deep democracy die ons mooie nieuwe handvatten biedt.

Omgaan met tegenstellingen, of een afwijkende mening en ruimte bieden voor de inzichten van de minderheid vraagt van jou als ambtenaar of professional ander gedrag. Binnen je organisatie vraagt het vaak een andere cultuur. Hoe kunnen we oprecht luisteren naar degenen die zich nu niet gehoord voelen of een ‘ander’ perspectief hebben? Hoe zetten we alle wijsheid in voor krachtige besluiten? Deze vraag geldt voor overheden, inwonersinitiatieven, voor bestuurders, voor alle organisaties die besluiten willen nemen op basis van alle aanwezige diversiteit aan kennis, talenten, ervaringen en inzichten.

  • Datum: 22 maart 14.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Assen
  • Kosten: € 75,00

Deep democracy

Bij Deep democracy gaat het over het benutten van de wijsheid van de minderheid. Het is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Grondlegger hiervan is Myrna Lewis, een psycholoog die begin jaren 90 de methode ontwikkelde na de opheffing van het apartheidssysteem in Zuid-Afrika. In Nederland hebben Jitske Kramer en Danielle Braun Deep democracy verder ontwikkeld en op de kaart gezet (De Academie voor Organisatiecultuur).

Wat kun je verwachten in deze CMO STAMM Academie

Cultuur en gedragsverandering gebeurt niet van vandaag op morgen, maar er zijn wel concrete handvatten om direct mee aan de slag te gaan! In deze CMO STAMM Academie besteden we daarom aandacht aan:

  • De zienswijze en methode van Deep democracy
  • De rol van organisatiecultuur en gedrag
  • Hoe kun je concrete stappen maken: Handvatten vanuit Deep democracy

Aanmelden

Aanmelden kan tot 15 maart 2018

Meer informatie:
Fenna Bolding
06 126 861 60
f.bolding@cmostamm.nl

 

Tijd

(Donderdag) 14:00 - 17:00

Locatie

Duurzaamheidscentrum Assen

Bosrand 2, 9401 SL

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X