Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

februari, 2018

01feballdayCMO STAMM Academie – driedaagse leergang Overheidsparticipatie met LEF Bedum & Eemsmond(Gehele dag: donderdag) Op een inspirerende locatie buiten het gemeentehuis

Evenement details

3-DAAGSE LEERGANG INCOMPANY GEMEENTEN BEDUM & EEMSMOND

Data Donderdag 1 februari, 8 maart en 19 april 2018
Duur Drie modules van elk een dag (plus extra inzet in eigen tijd)
Locatie Op een inspirerende locatie buiten het gemeentehuis
Kosten Incompany
Doelgroep Alle medewerkers, het college en de Raad van gemeenten Bedum & Eemsmond

 

Actieve bewoners met ideeën kloppen bij jouw gemeente aan. Hoe ga je daarmee om en hoe doen ze dat bij andere gemeenten? Geef vorm aan jouw rol met de incompany 3-daagse leergang Overheidsparticipatie met lef. Hier leer je door te doen!

Uitdagende leergang

Anders denken doe je niet van de ene op de andere dag. Een standaard recept voor nieuwe werkwijzen en een blauwdruk voor overheidsparticipatie bestaan niet. Alleen door zelf te ervaren, én op een andere manier buiten de muren van het gemeentehuis aan de slag te gaan met een concreet vraagstuk, kun je ontdekken en leren hoe het ook kan.

Je wilt jouw veranderende rol zo goed mogelijk invullen op een manier die bij je past. Maar hoe ontdek je jouw unieke talent, stijl en visie; jouw drijfveren, valkuilen en kansen om open, vernieuwend, communicatief en faciliterend te kunnen werken?

Omdat voor deze nieuwe manieren van werken geen formats bestaan, biedt de 3-daagse Leergang Overheidsparticipatie met lef de juiste handvatten in de praktijk. Door coalities te smeden met partners en werkende weg praktijkgerichte antwoorden op maatschappelijke vraagstukken te vinden participeer je als overheid met lef!

Lefboek 2e editie

3 modules in 3 dagen

Praktische opdrachten, leerzame workshops en lezingen. Plus een bijzondere buitenlocatie, inspirerende ervaringsdeskundigen, gedreven mentoren, bewoners met actuele vraagstukken en mede-leergangers.

Elke deelnemer formuleert een persoonlijke leervraag. De deelnemers werken buiten deze vier dagen om (in 1 of meer multidisciplinaire teams) aan een prototypeoplossing voor de

 

Routeplanner naar een nieuw DNA

De CMO STAMM Academie – leergang “Overheidsparticipatie met Lef” past naadloos in de Routeplanner Overheidsparticipatie. Pijler 5 gaat over het versterken van vaardigheden, functies en stijlen en een nieuw handelingsrepertoire. De ambtenaar die echt aan de slag wil met Overheidsparticipatie opereert zij aan zij met de samenleving. Met de leergang “Overheidsparticipatie met LEF ontdek je daarvoor de juiste tools zodat je daar morgen zelf meteen mee aan de slag kunt.

Filmpjes

Wil je alvast een impressie krijgen van wat er allemaal in de leergang “Overheidsparticipatie met Lef” gebeurt, klik dan op onderstaand filmpje. De eerste 4 minuten geven een algemene impressie.

Maatwerk en/of Incompany

CMO STAMM biedt deze leergang ook als maatwerk of als Incompany. Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met Saskia Duursma of Esther Rodenburg.

Aanmelden

Leergang team

dhr. prof. dr. J.J.M. (Zef) Hemel, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies
Saskia Duursmas.duursma@cmostamm.nl, 06-12413941
Esther Rodenburge.rodenburg@cmostamm.nl, 06-46082111
Hermien Maarsinghh.maarsingh@cmostamm.nl 06-46078333
Roos van der Laan (verbindingsofficier gemeente Groningen)
Lisette Coljé-Rotgers (beleidsmedewerker/accountmanager gemeente Coevorden)
Hank Peters (gemeente Emmen)
Ingrid Prikken
Jan Pieter Loopstra (raadslid gemeente Groningen)
Yvonne van der Weerdy.vanderweerd@cmostamm.nl, 06 135 828 71
Toke Slamant.slaman@cmostamm.nl, 06 13 58 21 26
Maud Diemerm.diemer@cmostamm.nl, 06 460 782 22

Meer informatie

Saskia Duursmas.duursma@cmostamm.nl, 06 124 139 41
Esther Rodenburge.rodenburg@cmostamm.nl, 06 460 821 11

De leergang Overheidsparticipatie met lef wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Groningen en provincie Drenthe

Tijd

Gehele dag (Donderdag)

Locatie

Op een inspirerende locatie buiten het gemeentehuis

Gemeente Bedum/Eemsmond

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X