Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

juni, 2017

15juni15:0017:00CMO STAMM Academie Overheidsparticipatie 3: Elkaar begrijpen15:00 - 17:00 Van Tarel

Evenement details

Uitgaan van de kracht van hun inwoners. Aansluiten bij hun ideeën. Dat is wat gemeenten graag willen. Het invullen van de daarbij behorende nieuwe rol, taak, organisatie en sturingsfilosofie van een gemeente creëert boeiende uitdagingen. Het animo om hiermee aan de slag te gaan, is in veel gemeenten groot. De grote vraag blijft alleen hoe je dit aanpakt als gemeente. Wat betekent het voor de praktijk van morgen? En waar begin je?

CMO STAMM begeleidt en traint gemeenten op innovatieve wijze in deze veranderopgave. We doen dit aan de hand van onze Routeplanner naar een nieuw DNA. De zes pijlers die we daarin onderscheiden vormen de basis voor de komende zes CMO STAMM Academies die we in 2017 organiseren. In deze academies worden per thema belangrijke lessen, ontwikkelingen en trends gedeeld, worden innovatieve voorbeelden besproken en krijg je praktische handvatten mee om zelf aan de slag te gaan binnen je gemeente.

De CMO STAMM Academies zijn als geheel te volgen, maar het is ook mogelijk losse academies bij te wonen. Meer informatie volgt binnenkort.

De data

02-03  Pijler 1: een Energieke samenleving

06-04  Pijler 2: Visie en strategie

15-06  Pijler 3: Elkaar begrijpen

21-09  Pijler 4: Weg met de belemmeringen in je organisatie

09-11  Pijler 5: Een nieuw handelingsrepertoire

14-12  Pijler 6: Spelen met beleid en budget

Pijler 3: Elkaar begrijpen

De wijsheid van de minderheid

Bij overheidsparticipatie is het essentieel om elkaar te begrijpen. Zo kom je tot snelle, democratische, breed gedragen en kwalitatief sterke besluiten, waarbij sprake is van inclusie in plaats van exclusie.

Je gaat naar huis met:

  • Theoretische kennis over de wederzijdse verwachtingen die nu bestaan tussen gemeenten en inwoners op basis van de Reality Check.
  • Praktische kennis over oordeelloos luisteren en het omgaan met afwijkende invalshoeken volgens de methodiek van Deep Democracy.
  • Concrete handvatten om tot werkelijke consensus te komen in plaats van compromis.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van een CMO STAMM Academie zijn 50 euro. Bij inschrijven voor alle zes academies brengen we er slechts vijf in rekening.

Aanmelden

Meer informatie:
Saskia Duursma
s.duursma@cmostamm.nl
06-12413941

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 17:00

Locatie

Van Tarel

Dorpsweg 3 Taarlo

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X