Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2017

21sep15:0017:00CMO STAMM Academie Overheidsparticipatie 4: Weg met de belemmeringen in je organisatie15:00 - 17:00 Van Tarel

Evenement details

Uitgaan van de kracht van hun inwoners. Aansluiten bij hun ideeën. Dat is wat gemeenten graag willen. Het invullen van de daarbij behorende nieuwe rol, taak, organisatie en sturingsfilosofie van een gemeente creëert boeiende uitdagingen. Het animo om hiermee aan de slag te gaan, is in veel gemeenten groot. De grote vraag blijft alleen hoe je dit aanpakt als gemeente. Wat betekent het voor de praktijk van morgen? En waar begin je?

CMO STAMM begeleidt en traint gemeenten op innovatieve wijze in deze veranderopgave. We doen dit aan de hand van onze Routeplanner naar een nieuw DNA. De zes pijlers die we daarin onderscheiden vormen de basis voor de komende zes CMO STAMM Academies die we in 2017 organiseren. In deze academies worden per thema belangrijke lessen, ontwikkelingen en trends gedeeld, worden innovatieve voorbeelden besproken en krijg je praktische handvatten mee om zelf aan de slag te gaan binnen je gemeente.

De CMO STAMM Academies zijn als geheel te volgen, maar het is ook mogelijk losse academies bij te wonen. Meer informatie volgt binnenkort.

De data

02-03  Pijler 1: een Energieke samenleving

06-04  Pijler 2: Visie en strategie

15-06  Pijler 3: Elkaar begrijpen

21-09  Pijler 4: Weg met de belemmeringen in je organisatie

09-11  Pijler 5: Een nieuw handelingsrepertoire

14-12  Pijler 6: Spelen met beleid en budget

 

Pijler 4: Weg met de belemmeringen in je organisatie

Het organiseren in de nieuwe werkelijkheid

De energieke samenleving vraagt om een flexibel responsieve en innovatieve overheid die van buiten naar binnen werkt. Deze eigenschappen sluiten nog lang niet altijd aan op de huidige organisatiestructuur van gemeenten.

Je gaat naar huis met:

  • Theoretische kennis over mogelijke organisatievormen, zoals de gewaagde ideeën van Code Oranje.
  • Praktische kennis over de kansen en valkuilen van de verschillende organisatievormen.
  • Concrete handvatten voor het faciliteren en stimuleren van burgerkracht en het omgaan met belemmeringen in de eigen organisatie.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van een CMO STAMM Academie zijn 50 euro. Bij inschrijven voor alle zes academies brengen we er slechts vijf in rekening.

Aanmelden

Meer informatie:
Saskia Duursma
s.duursma@cmostamm.nl
06-12413941

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 17:00

Locatie

Van Tarel

Dorpsweg 3 Taarlo

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X