november, 2017

09nov15:0017:00CMO STAMM Academie Overheidsparticipatie 5: Een nieuw handelingsrepertoire15:00 - 17:00 Van Tarel

Evenement details

Uitgaan van de kracht van hun inwoners. Aansluiten bij hun ideeën. Dat is wat gemeenten graag willen. Het invullen van de daarbij behorende nieuwe rol, taak, organisatie en sturingsfilosofie van een gemeente creëert boeiende uitdagingen. Het animo om hiermee aan de slag te gaan, is in veel gemeenten groot. De grote vraag blijft alleen hoe je dit aanpakt als gemeente. Wat betekent het voor de praktijk van morgen? En waar begin je?

CMO STAMM begeleidt en traint gemeenten op innovatieve wijze in deze veranderopgave. We doen dit aan de hand van onze Routeplanner naar een nieuw DNA. De zes pijlers die we daarin onderscheiden vormen de basis voor de komende zes CMO STAMM Academies die we in 2017 organiseren. In deze academies worden per thema belangrijke lessen, ontwikkelingen en trends gedeeld, worden innovatieve voorbeelden besproken en krijg je praktische handvatten mee om zelf aan de slag te gaan binnen je gemeente.

De CMO STAMM Academies zijn als geheel te volgen, maar het is ook mogelijk losse academies bij te wonen. Meer informatie volgt binnenkort.

De data

02-03  Pijler 1: een Energieke samenleving

06-04  Pijler 2: Visie en strategie

15-06  Pijler 3: Elkaar begrijpen

21-09  Pijler 4: Weg met de belemmeringen in je organisatie

09-11  Pijler 5: Een nieuw handelingsrepertoire

14-12  Pijler 6: Spelen met beleid en budget

Pijler 5: Een nieuw handelingsrepertoire

De weg naar meervoudige democratie

Het vertrouwen in de politiek neemt af, verkiezingsopkomsten zijn lager dan ooit en lang niet iedereen doet mee. Deze en andere ontwikkelingen veranderen de positie van de gemeenteraad als volksvertegenwoordiger.

Je gaat naar huis met:

  • Theoretische kennis over nieuwe democratie en interessante voorbeelden en experimenten.
  • Praktische kennis over wat dit betekent voor de nieuwe positie van de gemeenteraad.
  • Concrete handvatten om de gemeenteraad van de toekomst een plek te geven in jouw gemeente.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van een CMO STAMM Academie zijn 50 euro. Bij inschrijven voor alle zes academies brengen we er slechts vijf in rekening.

Aanmelden

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

U ontvangt automatisch een factuur na het versturen van dit aanmeldingsformulier. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleert u binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, uw plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Indien u meerdere personen wilt aanmelden, verzoeken wij u per persoon dit formulier in te vullen. Bij voorbaat dank!

Na het verzenden van het aanmeldformulier volgt een automatisch gegenereerde bevestiging per email. Check hiervoor eventueel de spam-box.

Indien het verzenden van het aanmeldformulier niet lukt (het blanco aanmeldformulier verschijnt nogmaals) graag de gevraagde informatie mailen naar info@cmostamm.nl.

Meer informatie:
Saskia Duursma
s.duursma@cmostamm.nl
06-12413941

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 17:00

Locatie

Van Tarel

Dorpsweg 3 Taarlo

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer

X