Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2018

29mei19:3022:00CMO STAMM Academie over Verdienmodellen in Groningen19:30 - 22:00 CMO STAMM - locatie Groningen

Evenement details

 • Datum:  Dinsdag 29 mei 2018
 • Tijdstip:  19:30 uur tot 22.00 uur
 • Kosten:  20 euro
 • Locatie:  CMO STAMM, Laan Corpus den Hoorn 100-2, 9728 JR, Groningen
 • Genodigden:
  • Vrijwilligersorganisaties, dorpsbelangen-/plaatselijk belang-verenigingen, burgerinitiatieven of bewoners die overwegen een initiatief te starten
  • Gemeenten

We doen het zelf! Deze trend van het samen organiseren om een doel te bereiken zet stevig door. Bewoners en vrijwilligersorganisaties nemen de regie en zetten in op nieuw eigenaarschap. Maar hoe zit dat financieel? Is het ‘liefdewerk-oudpapier’ of ‘boter-bij-de-vis’? En welke rol speelt de gemeente? Doe mee aan de CMO STAMM Academie en leer alles over het nut en het maken van een verdienmodel. Meld je aan en laat je inspireren!

Burgerinitiatieven, vrijwilligersorganisaties en geld

Bewoners doen tegenwoordig steeds meer zelf; ze runnen zelf het zwembad, hebben een eigen bieb, nemen het dorpshuis over, starten een bewonersbedrijf, regelen zelf de zorg in de wijk/het dorp, onderhouden de wegen en het groen. Maar of het nou om bestaand vrijwilligerswerk gaat of nieuwe initiatieven, vaak zijn naast vele handen ook middelen of financiën nodig om de dromen te verwezenlijken.

“We moeten subsidie aanvragen.” Dat is een logische eerste gedachte, maar meestal niet de (enige) oplossing. Regie nemen betekent ook onafhankelijk zijn. Op zoek dus naar eigen inkomsten, naar een sluitende exploitatie. Dat vergt uitgaven laag houden of omlaag brengen en (nieuwe) inkomstenbronnen creëren. Buiten de gebaande paden denken is daarbij een must.

CMO STAMM Academie Verdienmodellen

Hoe maak jij jouw initiatief of vrijwilligersorganisatie  financieel duurzaam? En hoe kun je op een nieuwe manier geld binnen halen, zodat jouw initiatief of organisatie kan blijven bestaan?

In deze CMO STAMM Academie leggen we uit hoe je een verdienmodel voor je initiatief of organisatie ontwikkelt. We wisselen ideeën uit die ervoor kunnen zorgen dat jouw initiatief of organisatie niet meer afhankelijk is van externe gelden, maar zelfstandig kan blijven bestaan. Naast de algemene kennis over hoe men tot een verdienmodel komt, is er ruimte voor vragen met betrekking tot jouw eigen situatie.

Inhoud

 • De theorie
 • Voorbeelden uit de praktijk
 • Oefening: verdienmodellen maken
 • In kaart: belangrijkste knelpunten/vraagstukken en hoe die te ‘tackelen’.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Meer informatie
Jan van der Bij
06 558 265 33
j.vanderbij@cmostamm.nl

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 22:00

Locatie

Laan Corpus den Hoorn 100-2 Groningen (navigatie: huisnummer 98 invoeren svp)

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X