Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2018

27sep13:3016:30Conferentie Gezondheid en Diversiteit13:30 - 16:30 Wijkcentrum Het Dok

Evenement details

 

 

Wanneer donderdag 27 september 2018
Tijd 13:30-16:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur)
Locatie Wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4, 9733 CA Groningen
Kosten € 40,00 per persoon
Genodigden KMG-leden, beleidsmedewerkers in gemeenten, professionals en vrijwilligers

 

Het KMG-netwerk organiseert op 27 september 2018 een conferentie met als onderwerp het belang van een goede gezondheid voor integratie en participatie van inwoners met een migratie-achtergrond en statushouders. Laat je tijdens de conferentie inspireren door presentaties en praktijkvoorbeelden. Deel je ervaring met andere professionals en ga in gesprek met ervaringsdeskundigen! Meld je aan en laat je inspireren!

Een goede gezondheid maakt het leren van de Nederlandse taal makkelijker. Daarnaast is een goede gezondheid belangrijk voor het vinden van werk, het volgen van een opleiding of op andere wijze mee kunnen doen in de samenleving. Het bevorderen van gezondheid en gezondheidsvaardigheden gaat om een brede en integrale aanpak van signaleren, preventie, informatie en de weg wijzen. Communicatie en toegankelijkheid van voorzieningen en ondersteuning. En daarbij oog hebben voor de culturele verschillen. In de conferentie Gezondheid en Diversiteit gaan we met elkaar het gesprek hierover aan.

Programma

13:00  Inloop
13:30 Start programma
Dagvoorzitter is Yvonne van der Weerd, teammanager CMO STAMM
Onderdelen van het programma
* Film met sleutelfiguren van diverse afkomst over hun ervaringen en tips.
* Feline Platzer, promovendus bij het UMCG, geeft in haar presentatie Gezondheid is .. in gesprek met inwoners met migratie achtergrond een korte toelichting op ervaringen van migranten met gezondheid in hun land van afkomst en in Nederland.
* Zohreh Salim Arooni, Stichting Didar, vertelt in haar presentatie Positieve gezondheid en diversiteit over het belang van gezondheid voor meedoen. In positieve gezondheid staat betekenisvol leven centraal, mensen worden aangesproken op hun veerkracht. Culturele interventies dragen bij aan de positieve gezondheid.
* Communicatie over gezondheid met inwoners met een andere culturele achtergrond door Mamadou Congo, Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. Ervaringen en beleving van ziekte en belemmeringen bij statushouders. Mamadou neemt ons mee aan de hand van praktijkvoorbeelden en casussen.
15:10  Pauze
15:30  Panelgesprek met ervaringsdeskundigen:
  * wat zijn hun ervaringen,
* wat vinden zij belangrijk,
* goede voorbeelden en tips.
16:20  Afsluiting met gelegenheid tot netwerken

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 september 2018.

Er is plaats voor 80 deelnemers.

Meer informatie?
Marjan Tijssen
adviseur CMO STAMM
06 460 814 44
m.tijssen@cmostamm.nl

Tijd

(Donderdag) 13:30 - 16:30

Locatie

Kajuit 4, 9733 CA Groningen

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X