Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

juni, 2022

28juniallday29De toepassing van brede welvaart als afwegingskader(Gehele dag) Groningen

Evenement details

Sociaal Planbureau Groningen zette eind maart 2022 samen met Trendbureau Drenthe, Fries Sociaal Planbureau, PON-Telos, en HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving eerste stappen voor het oprichten van een Nationaal Netwerk Brede Welvaart. Een netwerk van onderzoekers en beleidsmakers dat samen aan de slag gaat om brede welvaart meetbaar te maken en het toe te passen in de regionale (en lokale) beleidspraktijk. Het netwerk wil kennisuitwisseling en kennisopbouw rond brede welvaart stimuleren en een schakel zijn tussen Rijk en regio. 

Wat kunnen we met de monitoring en hoe kan het concept worden toegepast in de beleidscyclus? De toepassing van brede welvaart als afwegingskader staat centraal in de tweede regionale pre-conferentie in Groningen, welke gepland staat op 28 en 29 juni 2022. In deze bijeenkomst gaan we brede welvaart vanuit de beleidspraktijk benaderen. Hoe stimuleren we het gebruik van de brede welvaartsmonitor in regionale beleidscontexten? Doelgroep: onderzoekers en beleidsmedewerkers die zich actief bezig houden met het toepassen van brede welvaart in de beleidspraktijk.

Landelijke conferentie in het najaar van 2022

Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april kwamen onderzoekers en beleidsmakers samen in  Vlissingen voor de eerste stappen naar een brede welvaart. De twee preconferenties in het zuiden en het noorden van het land vormen samen de opmaat naar een landelijke conferentie in het najaar van 2022.

Meer informatie:
Marja Janssens
onderzoeker-adviseur
m.janssens@cmostamm.nl
06 127 478 28

Tijd

juni 28 (Dinsdag) - 29 (Woensdag)

Locatie

Groningen

Organisator

Sociaal Planbureau Groningen, Trendbureau Drenthe, Fries Sociaal Planbureau, PON-Telos, en HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X