Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

juni, 2022

08juni09:0017:30Democratietop09:00 - 17:30

Evenement details

HULP GEVRAAGD!
➡️ Mensen en ideeën om van Groningen de beste Democratie ter wereld te maken.

Groningen de fijnste en mooiste provincie van de wereld? Daar hoort de beste democratie bij! De Provincie Groningen is onder de noemer ‘Expeditie Participatie’ een zoektocht gestart naar het vormgeven van de provinciale democratie en het werken aan participatie. Dat leidt tot een (wettelijk vereiste) beleidsnota ‘Werken aan Participatie’, maar uiteraard eindigt de zoektocht niet met het vaststellen van beleid: dan begint het echte werk pas!

Deze zoektocht doet de provincie samen met Groningers om te kijken hoe het samenspel tussen provincie en inwoners beter kan. 2022 staat in het teken van sámen bouwen aan vertrouwen en aan een sterke provinciale democratie.

Eén van de dingen die we in het kader van de Expeditie participatie op 8 juni organiseren is een Democratietop. Met een groep Groningers gaan we samen 10 jaar vooruit kijken en aan de vraag werken: “Hoe maken we samen van Groningen de beste democratie ter wereld?” En willen we aan de slag om deze ambitie te realiseren. Wat dat gaat natuurlijk vanzelf, daar moeten de handen voor uit de mouwen.

Voor de democratietop nodigen we nadrukkelijk mensen uit die hier vernieuwende ideeën over hebben. Als actieve bewoner, wetenschapper, volksvertegenwoordiger, ambtenaar, professional of bestuurder. We zoeken dus Groningers die voorop lopen of ervaring hebben in democratische vernieuwing en participatie. De pioniers, de aanjagers, de ‘bouwers aan de democratie’.

Lees meer over de Expeditie Participatie

Organisatie:
Provincie Groningen Marian van Voorn CMO STAMM

 

Meer informatie: Dushenka van Kooten, adviseur CMO STAMM

Tijd

(Woensdag) 09:00 - 17:30

Organisator

Provincie Groningen, Marian van Voorn en CMO STAMM

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X