Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

november, 2023

30nov19:0021:00Dialoogavond Drenthe: Slavernijverleden en de impact hiervan in het heden19:00 - 21:00 Statenzaal Provincie Drenthe Westerbrink 1, 9405 BJ Assen

Evenement details

Het comité 30 juni/1 juli Drenthe en het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) organiseren op donderdag 30 november 2023 een dialoogavond onder begeleiding van Dr. Lida van den Broek (Kantharos). Doel van de avond is om open met elkaar het gesprek aan te gaan over onze gedeelde geschiedenis van het slavernijverleden. En de gevolgen hiervan, die we nog altijd ervaren in onze samenleving. Ook in Drenthe.

Datum: Donderdag 30 november 2023
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Provinciehuis Drenthe (Statenzaal) te Assen
Doelgroep: Bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders (overheid + maatschappelijke en welzijnsorganisaties). Max. 30 deelnemers.

Waarom deze dialoog?

Elk jaar weer blijkt dat het aantal meldingen op grond van afkomst en huidskleur het meest gemeld wordt bij antidiscriminatievoorzieningen. In 2022 ging het in het Noorden om bijna de helft van alle meldingen (44%). Vaak gaat het om schrijnende situaties waarin (onbewust) racisme speelt. Met een groot impact op het leven van degene die ermee wordt geconfronteerd. Het open gesprek hierover aangaan is voor veel mensen heel moeilijk. Hoe stimuleer je dit gesprek in een vertrouwelijke en veilige sfeer zonder elkaar te oordelen? Met nieuwe perspectieven, die leiden tot nieuwe inzichten en die kunnen worden omgezet in commitment aan actie.

Het slavernijverleden is een zeer beladen, pijnlijk, belangrijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze gedeelde geschiedenis. Vorig jaar bood minister-president Rutte zijn excuses aan voor het Nederlandse aandeel aan het slavernijverleden. Hoe gaan wij in Drenthe om met de impact van dit gedeelde verleden? Welke handelingsperspectieven dragen bij aan inclusie? Wat werkt dat onbewust juist tegen? En hoe vertaalt zich dit in en vanuit jouw organisatie?

Programma

 19.00 uur  Welkomstwoord
 19.15 uur  Introductie door het MDD & Stichting Comité 30 juni/1 juli Drenthe
 19.30 uur  Met elkaar in dialoog onder begeleiding van Dr. Lida van den Broek
 20.50 uur  Afsluiting

Aanmelden

Wil jij in Drenthe nieuwe perspectieven, inzichten en actie omtrent ons gedeelde verleden? Meld je aan! Graag uiterlijk vrijdag 10 november 2023 via info@meldpuntdiscriminatiedrenthe.nl (onder vermelding van aanmelding dialoogavond).

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds en de provincie Drenthe.

CMO STAMM faciliteert Meldpunt Discriminatie Drenthe.

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 21:00

Locatie

Statenzaal Provincie Drenthe Westerbrink 1, 9405 BJ Assen

Organisator

comité 30 juni/1 juli Drenthe en Meldpunt Discriminatie Drenthe

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X