Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2019

01okt19:4522:00"Dialoogtafels Sociaal Domein' gemeente Tynaarlo 'Wat vindt u belangrijk in Tynaarlo?'19:45 - 22:00 ’t Hof van Zuidlaren

Evenement details

Het VN-panel, JongTynaarlo en de gemeente Tynaarlo nodigen u van harte uit voor een bijeenkomst over de toekomst van het ‘sociaal domein’. Via dialoogtafels (*) vragen we maatschappelijk organisaties aan te geven wat zij belangrijk vinden in Tynaarlo. Een dialoogbegeleider zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt.

 (*) In dialoogtafels gaat u met verschillende mensen in kleine groepen in gesprek over het samenleven in de gemeente Tynaarlo. Deelnemers wisselen ervaringen, beelden en mogelijkheden uit, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen.

Wat is de aanleiding?
De gemeente Tynaarlo wil een gemeente zijn waar inwoners, organisaties, vrijwilligers, ondernemers en gemeente samenwerken aan een krachtige samenleving met gelukkige en gezonde inwoners.

We werken momenteel aan een nieuwe kadernota Sociaal Domein. Hoe we met elkaar samenleven is daarbij een belangrijk thema. Er zijn drie bewonersbijeenkomsten gepland met hetzelfde thema, maar daarover gaan we ook heel graag met u in gesprek. Welke opgaven zie we daarin met elkaar? Wat speelt er? Waar willen we dat komende jaren aandacht voor is? Ontmoeting en integratie van jong en oud, samen bewegen, iedereen doet mee, opgroeien, aandacht voor eenzame mensen in de buurt zijn daarbij eerder genoemde thema’s. Heeft u hier een mening over of een kijk op? Maar ook: “hoe houden inwoners regie op hun eigen leven en op de samenleving?” Vragen waarop de deelnemers tijdens deze avond kunnen reageren.

We sluiten hierbij zoveel mogelijk aan bij wat inmiddels al geïnventariseerd is. We gebruiken bijvoorbeeld de uitkomsten van eerder gevoerde (dorps-) en gebiedsgesprekken in Tynaarlo over de toekomst van het sociaal domein.

Programma bijeenkomst dialoogtafels
19.30 uur             Inloop met koffie/thee

19.45 uur             Welkom en inleiding

20.00 uur             Dialoog ronde 1

20.45 uur             Dialoog ronde 2

21.30 uur             Afsluiting en vervolg

21:40 uur             Afsluitende borrel

Wat gebeurt er met uw input?
De opgedane inzichten vanuit deze dialoogtafels verwerken we in de nieuwe kadernota Sociaal Domein. Zo komen we tot een doordachte nota die aansluit op de ontwikkelingen in het sociaal domein en signalen die vanuit maatschappelijke organisaties in onze gemeente komen.

Doet u ook mee?
Er is voor vanavond een grote groep (maatschappelijke) organisaties uitgenodigd. Daarom verzoeken wij u met max. 2 personen per organisatie te komen.

Aanmelden kan tot uiterlijk 24 september 2019 via

https://cmostamm.nl/aanmeldformulier-dialoogtafels-sociaal-domein-tynaarlo/.

Vragen?
CMO STAMM is gevraagd om deze bijeenkomsten te organiseren. Bel of mail gerust met Saskia Duursma, s.duursma@cmostamm.nl, 06 – 124 139 41 of Yvonne van der Weerd, y.vanderweerd@cmostamm.nl, 06 – 135 828 71 indien u vragen heeft.

Aanmeldformulier

Met vriendelijke groet,

Het VN-panel, JongTynaarlo en de gemeente Tynaarlo

 

 

 

 

 

Tijd

(Dinsdag) 19:45 - 22:00

Locatie

’t Hof van Zuidlaren

Groningerstraat 10, Zuidlaren

Organisator

’t Hof van Zuidlaren

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X