Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2022

11okt14:3017:30Diepe dialogen, sterke verhalen van ervaren armoede, in Coevorden14:30 - 17:30 Coevorden

Evenement details

Elk jaar valt Wereldarmoededag op maandag 17 oktober. Aanleiding om op en rond deze dag ook in de provincies Groningen en Drenthe de schijnwerpers te zetten op armoede. Een kerngroep van vier actieve ervaringsdeskundigen organiseert op 11 en 13 oktober Diepe dialogen, in het kader van Wereldarmoededag, sterke verhalen van ervaren armoede. Dit is een mooi programma om de aandacht voor ervaringsverhalen over armoede te vergroten en te versterken. 

 

 

Wij zijn Richard Lunenborg, Lineke Smit, Karin van den Hende en Miranda Pol (foto v.l.n.r.). Vanuit onze eigen ervaringen willen wij zichtbaar worden en onze stemmen krachtiger laten horen. Zodat het geluid van mensen in armoede op de juiste plek terecht komt. Dat is Sterke Verhalen!

Programma

Het programma van “Diepe dialogen, in het kader van Wereldarmoededag, sterke verhalen van ervaren armoede” is een goed gesprek, waarbij je zelf je gesprekspartner(s) kiest. We gebruiken de opnames van vijf podcasts. Daarnaast worden de initiatiefnemers geïnterviewd en serveren we soep en een broodje. Maandag 17 oktober (wereldarmoededag) valt in de herfstvakantie. Daarom programmeren we activiteiten in de week ervoor. De lokale en regionale pers hebben we inmiddels bereid gevonden om hier aandacht aan te schenken.

Bijeenkomst in Drenthe

In Drenthe is de bijeenkomst gepland op dinsdag 11 oktober van 14.30 -17.30 uur. De locatie in Coevorden volgt.

Bijeenkomst in Groningen

In Groningen gaan we het programma in diezelfde week herhalen op donderdag 13 oktober, van 14.30 – 17.30 uur. De locatie is Het Paleis aan het Boterdiep in Groningen. Het Paleis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Jaarlijks evenement

Dit initiatief rond Wereldarmoededag is wat ons betreft niet eenmalig. We willen hier een jaarlijks evenement van maken, geïnspireerd op de ‘poverty-talks’ uit Calgary, Canada. Ervaringskennis is natuurlijk nodig om de juiste dingen te doen op alle levensdomeinen die armoede en schulden raken. We hebben de ambitie om dit jaar vijftig professionals en beleidsmakers direct te bereiken en enkele honderden mensen indirect.

Bij de voorbereidingen krijgen de initiatiefnemers van Sterke Verhalen ondersteuning van CMO STAMM, Sterk uit Armoede, Tinten, Noorderpoort en de gemeenten Groningen en Coevorden.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het programma of je aanmelden? Stuur ons dan een mail sterkeverhalen7@gmail.com met je naam en e-mailadres. Je ontvangt dan af en toe een update van ons.

Vanuit CMO STAMM zijn Erik Meij en Maud Diemer, tel. 06-4607 8222, m.diemer@cmostamm.nl betrokken.

Tijd

(Dinsdag) 14:30 - 17:30

Locatie

Coevorden

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X