Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

juni, 2019

05juni(juni 5)17:0006(juni 6)16:45FACT Congres17:00 - 16:45 (6) DNK - De Nieuwe Kolk

Evenement details

Factival logo

Voor het eerst komt het landelijk FACT congres naar Drenthe! In samenwerking met ervaringsdeskundigen, naastbetrokkenen en netwerkpartners organiseert GGZ Drenthe op 6 juni 2019 het FACTIVAL.

Het FACT congres staat in het teken van zingeving, stigmabestrijding, herstel en inclusie en is nadrukkelijk geïnspireerd door de uitgangspunten van de Positieve Gezondheid.

We willen graag laten zien wat we in Drenthe doen aan ‘EPA zorg en behandeling’, ook vanuit de context van jeugd- en verslavingszorg en woonondersteuning. Er gebeurt in Drenthe veel vanuit verregaande samenwerking met netwerkpartners en met naastbetrokkenen. Ervaringsdeskundige inzet is binnen die samenwerkingen inmiddels vanzelfsprekend. GGZ Drenthe beschikt ook over forensisch ACT en FACT dus ook dat aspect komt aan de orde.

Masterclass

De masterclass vindt plaats op, 5 juni, de avond voorafgaand aan het congres. Het is een vrij toegankelijke Masterclass van 17.00 tot 21.00 uur in de Gouverneurstuin in Assen. Machteld Huber is de keynote spreker. Onder de titel ‘De erkenning van het kwaad’ zal Irene van de Giessen de vijfde Remmers van Veldhuizenlezing uitspreken.

Naast lezingen is er aandacht voor theater, kunst muziek, dialoog en poëzie gericht op thema’s als: stigma, inclusie, zingeving en herstel. Kortom een klein festival waar bezoekers bij foodtrucks eten kunnen halen.

Congres

De workshoprondes zijn ingedeeld binnen tien thema’s. Fenna Bolding van CMO STAMM verzorgt binnen het thema Naastbetrokkenen de workshop Verhaal van bewonersregie: zorgzaam Gasselternijeveen (locatie: Anne de Vries).

CMO STAMM zet zich in voor burgerinitiatieven die zorg, hulp en aandacht dichtbij willen organiseren. Bewoners nemen in toenemende mate een regierol op zich. Dit zien we terug in Zorgcoöperaties, Dorpsloketten voor hulp, steun, zorg en aandacht aan elkaar en andere vormen van Nieuw Naoberschap. Initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond, zoals bijvoorbeeld De Sociale Huiskamer van Gasselternijveen.

Al deze projecten bundelen lokale (zorg)kracht voor elkaar, waar mogelijk en waar nodig in nauwe samenwerking met professionele partners. Hiermee bieden ze nieuw perspectief voor de toekomst. Zo ontstaan krachtige dorpen en wijken waarin alle inzet is gericht op een vitale, sterke leefomgeving.

Wat betekent deze ontwikkeling voor inwoners, voor professionals in de zorg en hoe krijgt samenwerking met deze nieuwe initiatieven vorm?

In deze workshop komen voorbeelden, valkuilen, kennis, ervaring en het voorbeeld van Gasselternijveen aan bod!

Tijd

5 (Woensdag) 17:00 - 6 (Donderdag) 16:45

Locatie

DNK - De Nieuwe Kolk

Weiersstraat 1 9401 ET Assen

Organisator

GGZ Drenthe

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X