Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

maart, 2022

03maa15:0016:15Feestelijke online lancering Preventie Overleg Groningen15:00 - 16:15 Online

Evenement details

Het Preventie Overleg Groningen (POG) organiseert op 3 maart (15.00 – 16.15 uur) een feestelijke online lancering van haar samenwerking. Samen staan we stil bij ons gezamenlijke doel: Meer gezonde jaren voor Groningers. Groninger gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, kennisinstellingen, provincie, maatschappelijke organisaties en bewonersorganisaties werken samen binnen het Preventie Overleg Groningen. We delen onze ervaringen, leren van elkaar, helpen elkaar en ondersteunen elkaar. Een uniek concept. Nergens in Nederland werken zoveel partijen zo samen aan preventie.

3 maart 15.00 uur, via www.preventieoverleggroningen.nl

Waarom is preventie zo belangrijk? Hoe gaan we dat via het Preventie Overleg Groningen bereiken? Hoe gaan we samenwerken? Wat heeft de Groninger daaraan? Bij al die vragen staan we stil, samen met de belangrijkste betrokkenen.

Het wordt een afwisselende, boeiende en feestelijke bijeenkomst die live te volgen is via YouTube en preventieoverleggroningen.nl.  Voor alle professionals die werkzaam zijn bij de deelnemende organisaties. Maar ook voor raadsleden, statenleden, pers, bewonersorganisaties, en andere geïnteresseerden.

Waarom preventie?

Gezonde Groningers zijn gelukkiger. Ze leven langer, participeren meer in de maatschappij, zijn langer gezond en maken minder gebruik van de zorgvoorzieningen. En als het toch nodig is, herstellen ze sneller en beter. Door in te zetten op preventie kunnen we voorkomen dat mensen zorg nodig hebben.

Groningers zijn ongezonder dan andere Nederlanders. Daar iets aan veranderen is sneller gezegd dan gedaan. De onderliggende oorzaken zijn complex en divers. Verleidingen tot ongezonde keuzes zijn talrijk. De toegang tot gezonde opties zijn lang niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend.

Samenwerken aan 1 doel

De partijen uit het Preventieoverleg Groningen voelen een sterke gezamenlijke verantwoordelijkheid om het verschil te maken. Alleen samen kunnen we echt iets veranderen. Alleen samen kunnen we echt impact hebben op het dagelijks leven van mensen en echt van invloed zijn op de gezondheid van Groningers.

De organisaties in het POG werken binnen verschillende thema’s samen aan de gezondheid van Groningers. We hebben innovatie hoog in het vaandel staan. We zoeken financiering, gebruiken burgerkracht en werken vanuit een simpel principe: doen wat bewezen heeft dat werkt. Maar het belangrijkste is dat we samen staan. Samen voor gezonde Groningers. Samen voor meer gezonde jaren.

Programma

15.00 uur           Welkom en opening

Door gespreksleider Jetta Post samen met Tjeerd van Dekken, gedeputeerde van de provincie Groningen.

15.15 uur           Waarom preventie en waarom het Preventie Overleg Groningen?

 • Jos Rietveld (directeur GGD Groningen)
 • Wilja Strating (manager Zorg Menzis)
 • Jochen Mierau (wetenschappelijk directeur Aletta Jacobs School of Public Health)
 • Rik van Niejenhuis (directeur Groninger Dorpen)

15.35 uur           Regionale samenwerking

 • Hans Berg (vml Huisarts te Wedde, initiatiefnemer van Wedde dat ’t lukt)
 • Meindert Joostens (wethouder Eemsdelta)
 • Karin Kienhuis (regiodirecteur Groningen Alfa-college)
 • Bas Wallis de Vries (Raad van Bestuur Ommelander Ziekenhuis Groningen)

15.55 uur           Landelijke impact

 • Jan Binnenmars (Ambassadeur Preventiecoalities Ministerie VWS)
 • Aletta Winsemius (senior-adviseur Raad voor Volksgezondheid & Samenleving)
 • Wieke Paulusma (Tweede Kamerlid D66)

16.10 uur            Afsluiting

Partners

Partners binnen het Preventie Overleg Groningen zijn: GGD Groningen, UMCG, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Martini Ziekenhuis, Menzis, Provincie Groningen, Accare, Tinten, Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, HANNN, Noorderpoort, Alfa College, Aletta Jacobs School of Public Health, Groninger Huisartsen Coöperatie, Groninger Dorpen, Zorg Innovatie Forum, Kans voor de Veenkoloniën, Akkoord van Groningen, CMO STAMM, FC Groningen, de Groninger Apotheken Vereniging, Verslavingszorg Noord-Nederland, Huis voor de Sport Groningen, C4Youth en de Groninger gemeenten Eemsdelta, Groningen, Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde.

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 16:15

Locatie

Online

Organisator

Preventie Overleg Groningen (POG)

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X