Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

maart, 2017

27maa17:3020:30Netwerkbijeenkomst Financieel redzaamheid dialoog (2e bijeenkomst)17:30 - 20:30 Euroborg, skybox Rabobank Groningen

Evenement details

Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. Armoede is door langdurig geldgebrek niet meer volgens de maatstaven van de samenleving waarin men leeft kunnen meedoen aan wat ‘gewoon’ gevonden wordt. Dit vraagt om actie, temeer omdat > 16.000 mensen in de provincie Groningen in armoede leven (Bron: Sociaal Planbureau Groningen). Sociaal Werk Nederland, de brancheorganisatie voor sociaal werk (voorheen de MOgroep), wil samen met CMO STAMM de armoede aanpakken door in de regio Groningen en Westerkwartier een krachtige, lokale samenwerking te organiseren. Want niemand is gebaat bij een samenleving waarin mensen structureel op een houtje bijten. Daarom maakt CMO STAMM zich samen met Sociaal Werk Nederland zich sterk voor eendrachtige samenwerking tussen het bedrijfsleven, vrijwilligerswerk, gemeente en sociaal werk. Want alleen via brede integrale samenwerking kun je het verschil maken!

Voor een succesvolle innovatieve aanpak van de harde sociale problemen (en daardoor van schulden) is de betrokkenheid van het lokale bedrijfsleven cruciaal. We kunnen niet alles bij de overheid neerleggen. Het bedrijfsleven is een essentieel onderdeel van het proces om te verbinden en zoeken naar lokale oplossingen om onze samenleving economisch vitaal te houden/krijgen.

Open, dynamisch netwerk die innovatieve aanpakken bespreekt en uitvoert van binnenuit. Versterking financiële redzaamheid van lokale burgers.

Meer informatie over het programma en aanmelden volgt.

Publicatie Moedige mensen

Locatie

Euroborg Groningen. Parkeren kan onder het stadion. Loop vanaf Uitgang West naar de hoofdingang. De receptie kan u de weg wijzen naar de skybox van de Rabobank. Uitrijkaarten zijn geregeld.

Organisatie

Jacqueline Beekman, Sociaal Werk Nederland
beekman@sociaalwerk.nl, 06 – 22 78 45 60

namens directeuren Peter Elmont, SPINN, Anja Aaldering, MJD en Yvonne Turenhout, CMO STAMM

Tijd

(Maandag) 17:30 - 20:30

Locatie

Euroborg, skybox Rabobank Groningen

Boumaboulevard 43, 9723 ZS Groningen

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X