Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

november, 2019

07nov13:0017:00Gelukkig respijtzorg. Werk aan de Winkel!13:00 - 17:00 De Postwagen

Evenement details

Ben jij mantelzorger, (zorg)vrijwilliger of een (zorg)professional? Kom dan tijdens de Week van de mantelzorg Westerkwartier het ‘andere gesprek’ met elkaar voeren bij de bijeenkomst “Gelukkig respijtzorg. Werk aan de winkel”. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen zodat hij of zij even tijd voor zichzelf heeft. Daardoor kunnen zij de zorg beter volhouden. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan respijtzorg, maar dat bestaande vormen niet altijd aansluiten bij de behoefte van mantelzorgers. Doe je mee?

Gezamenlijk proberen we antwoord te krijgen op vragen als: hoe kunnen we mantelzorgers stimuleren om tijd voor zichzelf te creëren. Wat kan het concept positieve gezondheid hierin betekenen? Wat hebben mantelzorgers nodig en wat kunnen vrijwilligers en organisaties hierop aanbieden?

Wat is respijtzorg?

Zorgen voor je naaste of buurtgenoot, ook wel mantelzorg genoemd, geeft mensen veel voldoening. Een cursus volgen, met vakantie gaan of even lekker een goed boek lezen is ineens minder belangrijk, waardoor je soms jezelf ‘vergeet’. Er is een mogelijkheid voor mantelzorgers om wat meer tijd voor zichzelf te creëren, we noemen dat respijtzorg. Even tijd voor jezelf nemen terwijl je weet dat je naaste of buurtgenoot verzorgd achterblijft!

Aanmelden

Aanmelden is verplicht en kan tot en met woensdag 30 oktober 2019 (gratis).

Meer informatie

Rika Ringersma
r.ringersma@cmostamm.nl
06 126 878 02

 

Tijd

(Donderdag) 13:00 - 17:00

Locatie

De Postwagen

Hoofdstraat 53, 9356 AV Tolbert

Organisator

Gemeente Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans en CMO STAMM

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X