Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2022

01sep15:0017:00Gro Next: Effectieve inzet van vrijwilligers in de schuldhulpverlening – lessen uit Enschede15:00 - 17:00 Het Dok

Evenement details

In veel gemeenten begeleiden vrijwilligers – naast, of in plaats van, een beroepskracht – burgers met problematische schulden. Sommige vrijwilligers bieden hun cliënten vooral praktische (administratieve) ondersteuning. Andere richten zich op het aanleren van nieuw gedrag. Weer anderen behartigen de belangen van de cliënt tegenover instanties. Deze verschillende vormen van ondersteuning komen ook in combinatie met elkaar voor. Ben Boksebeld, docent/onderzoeker Saxion Hogeschool, geeft in samenwerking met een ervaringsdeskundige een lezing over de effectieve inzet van vrijwilligers in de schuldhulpverlening.

Lessen uit de regio Enschede

Ben Boksebeld, docent en onderzoeker aan Hogeschool Saxion, onderzocht de hulpverlening aan inwoners die een minnelijke schuldregeling doorlopen. Bij een minnelijk traject schuldhulpverlening probeert de gemeente de schulden te regelen met alle schuldeisers van een inwoner. Voor elk van de genoemde activiteiten van vrijwilligers (praktische ondersteuning, aanleren van nieuw gedrag en belangenbehartiging) onderzocht Boksebeld wat de toegevoegde waarde was.

Aan de hand van casuïstiek en het verhaal van een ervaringsdeskundige bespreekt Ben Boksebeld praktijkvoorbeelden uit de regio Enschede die ook bruikbaar zijn voor Groningen.

Aanmelden

Ben je als vrijwilliger of professional werkzaam in de (in)formele schuldhulpverlening? Meld je dan aan!

Deelname is gratis, dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen.

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training. 
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen? Neem dan contact op: gronext@armoedegroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

Gro Next

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 17:00

Locatie

Het Dok

Kajuit 4, 9733 CA

Organisator

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X