Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2024

16mei15:0017:00Gro Next lentelezing: De cirkel van generatiearmoede doorbreken15:00 - 17:00 Doopsgezinde Gemeente Groningen

Evenement details

logo Gro Next

Trainers: Erik Meij en Marloes de Bie
Wanneer: donderdag 16 mei 2024, 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Doopsgezinde Gemeente Groningen, Oude Boteringestraat 33, 9712 GD Groningen
Kosten  Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden

 

Generatiearmoede is een ingewikkeld maatschappelijk probleem waarbij families van generatie op generatie minder kansen krijgen dan anderen en daardoor niet uit armoede ontsnappen. Het huidige systeem van armoedebestrijding schiet tekort om de cirkel van generatiearmoede te doorbreken. Dat moet anders en beter. Maar hoe? Erik Meij vertelt waarom het tegengaan van armoede al 200 jaar niet goed lukt en welke grote, maar ook kleine factoren kunnen zorgen voor een doorbraak.

In de gemeente Groningen lukt het om de cirkel te doorbreken. Hoe dat er in de praktijk uit ziet, vertellen de projectleider van Kansrijk Groningen, buddy’s van Kansrijk Groningen én hun deelnemers. De buddy ’s spelen een cruciale rol in het doorbreken van de cirkel van (generatie)armoede.

In 2023 zijn de resultaten van een participatief onderzoek met Kansrijk Groningen gepubliceerd in De Cirkel van Generatiearmoede.

Bekijk ook onderstaande video over het onderzoek.

Aanmelden

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Wil je meerdere personen aanmelden? Vul dan per persoon dit formulier in. Bij voorbaat dank!

Met het invullen van dit formulier verwerken we je gegevens. Lees in onze privacyverklaring hoe wij hiermee omgaan.

Bij succesvolle verzending volgt een automatisch gegenereerde bevestiging op het beeldscherm en per e-mail. Verschijnt deze niet? Mail dan de gevraagde informatie naar info@cmostamm.nl.

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06-11 89 17 92 (Elles Westervaarder).

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 17:00

Locatie

Doopsgezinde Gemeente Groningen

Oude Boteringestraat 33, 9712 GD Groningen

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X