Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

november, 2022

03nov15:0017:00Herfstlezing Levens op de rand, ervaringen van armoede in achterstandsgebieden - Dr. Erik Meij15:00 - 17:00 Online via Microsoft Teams

Evenement details

Levens op de rand/Lives on edge, ervaringen van armoede in achterstandsgebieden

 

Datum: 3 november 2022 van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Online via Microsoft Teams
Doelgroep: Professionals/WIJ medewerkers in het Sociaal Domein
Groepsgrootte: onbeperkt
Kosten: gratis deelname dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen

Sociaal-ruimtelijke ongelijkheid ondermijnt het perspectief op een betere toekomst voor mensen die armoede ervaren. Dit is een zorgwekkende trend. Hoewel de oorzaken hiervan verweven zijn met de wereldwijde economische  vraagstukken, worden ze vooral gevoeld in de context van het dagelijks leven in steden, buurten en straten, met name bij en in intergenerationele armoede.

Erik Meij onderzocht de vraag waarom het niet lukt om mensen in armoede betekenisvol te betrekken bij de ontwikkeling van (armoede)beleid en interventies. Hij ontdekte dat over het algemeen onze interventies juist nieuwe vormen van ongelijkheid zichtbaar maakt en bestaande ongelijkheden worden geaccentueerd.

Erik Meij

Erik Meij is onderzoeker bij CMO STAMM binnen het team Armoede. Zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen richt zich op het beter begrijpen van armoedebeleving in achterstandsgebieden. Een drieluik van studies biedt gedetailleerde inzichten in de leefwereld van armoede in verschillende contexten; Groningen stad, de Groninger Veenkoloniën en Calgary, Canada.

Deelnemen

Je kunt deelnemen op je computer of via de mobiele app:

Inloggen kan vanaf een kwartier van te voren.

We hopen op een interactieve bijeenkomst. Graag tot dan!

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@armoedegroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

logo Gro Next

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 17:00

Locatie

Online via Microsoft Teams

Organisator

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X