Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

maart, 2022

11maa13:3016:30Inspiratiecafé Inwonerskracht Drenthe; Samenwerken voor een levendig en sociaal Drenthe13:30 - 16:30 Duurzaamheidscentrum Assen

Evenement details

header

 

Datum: Vrijdag 11 maart 2022
Tijdstip: 14.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Locatie: Duurzaamheidscentrum Assen, Bosrand 2, 9401 SL Assen
Genodigden: Actieve inwoners van dorpen en wijken, initiatiefnemers, beleidsmakers en uitvoerders (overheden, politiek, maatschappelijke organisaties en andere professionele partijen)

 

BOKD en CMO STAMM organiseren in samenwerking met Provincie Drenthe inspiratiecafé’s over Inwonerskracht in Drenthe. Binnen diverse beleidsthema’s staan eigenaarschap, zeggenschap en participatie steeds meer op de agenda: denk bijvoorbeeld aan de Omgevingswet, de energietransitie en de zorg. En op veel plekken komen inwoners van dorpen en wijken met hun eigen plannen, wensen en initiatieven. Hoe kunnen we van elkaar leren? En hoe kunnen we samen werken aan een leefbaar en sociaal Drenthe? Schrijf je gratis in voor het inspiratiecafé Inwonerskracht Drenthe van 11 maart 2022.

Jongeren op het platteland en hun thema’s voor de toekomst van Drenthe

Het inspiratiecafé van 11 maart 2022 staat in het teken van jongeren op het platteland en hun thema’s voor de toekomst van Drenthe.

Steeds meer jongeren organiseren zich in jongerenraden in gemeenten, een jongerenadviesraad in Drenthe, werkgroepen en onlangs in een dialoog voor een duurzame toekomst. Ze doen mee in de ontwikkeling van de regionale energiestrategie en trekken aan de bel als het gaat om bijvoorbeeld beschikbaarheid van woningen. Wat zijn hun thema’s voor de toekomst en hoe krijgen zij een grotere stem en meer zeggenschap?

Dit bespreken we samen met vertegenwoordigers van de Jongeren Adviesraad Drenthe en met jongeren van het initiatief Passie op het Platteland uit De Wolden.

Programma

Net als in het vorige inspiratiecafé werken we met een plenaire inleiding en meerdere verdiepende workshops. Je kunt ter plekke een keuze maken uit de workshops.

  • Jongeren Laat je Horen

Jongeren van de Jongeren Adviesraad Drenthe (JAR) komen naar het Inspiratiecafé om zich voor te stellen en hun plannen te presenteren. Waarover maken zij zich druk, hoe kan de JAR andere jongeren ondersteunen en welke tips hebben zij voor gemeenten en organisaties die samen met jongeren beleid willen maken?

laat je horen

Na de presentatie is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan.

  • Passie op het Platteland

We verwelkomen ook Passie op het Platteland: een project voor en door jongeren op het platteland.

De initiatiefnemers komen uit gemeente De Wolden en rijden met een knalgele bus en een eigen thuishalte langs de jongeren op het platteland. Er wordt namelijk verondersteld dat jongeren veelal wegtrekken en dat er niets te beleven valt, maar niets is minder waar.

De initiatiefnemers komen vertellen over hun project, hoe ze te werk gaan en de inzichten die ze opdoen. Een inspirerend voorbeeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar de passie van jongeren.

  • Sociale Agenda provincie Drenthe

Werken aan een levendig en sociaal Drenthe: kennis en ervaringen delen – leren van elkaar – en mogelijkheden van de Sociale Agenda van de provincie Drenthe.

Aanmelden

Deelname is kosteloos, maar als je je aanmeldt, wordt je aanwezigheid verwacht. Alle belangstellenden zijn na aanmelding welkom.

Mis dit niet en meld je aan:

Het initiatief voor dit Inspiratiecafé vloeit voort uit de Sociale Agenda 2020-2023: Samen werken aan een levendig en sociaal Drenthe.

Meer informatie:
Fenna Bolding, CMO STAMM, f.bolding@cmostamm.nl
Alle Postmus, BOKD, a.postmus@bokd.nl

logo's

Tijd

(Vrijdag) 13:30 - 16:30

Locatie

Duurzaamheidscentrum Assen

Bosrand 2, 9401 SL

Organisator

BOKD en CMO STAMM, in samenwerking met Provincie Drenthe

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X