Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

april, 2022

19apr12:0016:45Inspiratiemiddag: Financiële en sociale veerkracht van jongeren vergroten.12:00 - 16:45 Hanze Hogeschool

Evenement details

Op dinsdagmiddag 19 april 2022 organiseert Cash2grow samen met de Werkplaats Sociaal Domein Noord, Gro Next en De Haagse Hogeschool een inspiratiemiddag over de sociale en financiële verkracht van jongeren. Hierbij is onder andere Maud Diemer van CMO STAMM als gastspreker aanwezig. Zij zal spreken over vroeg signalering van jongeren in de gemeente Groningen.

Armoede en schulden zijn een groeiend probleem. Armoede veroorzaakt vaak uitsluiting. Inmiddels heeft een op de vijf huishoudens in Nederland risicovolle schulden. De belangrijkste redenen zijn een gebrek aan financiële educatie en het ontbreken van een financiële buffer. Voor jongeren geldt in het bijzonder dat het steeds lastiger word om goed met geld om te gaan in onze huidige consumptiemaatschappij. Het internet zit vol verleidingen en jongeren laten zich vaak leiden door het moment en hun directe omgeving. De hoeveelheid complexe financiële producten en toeslagen waar ze recht op hebben neemt toe. Door de coronapandemie is er een flinke toename in sociale en financiële kwetsbaarheid onder jongeren. Door thuisonderwijs en een verschuiving naar digitale middelen wordt het voor jongeren steeds moeilijker om duurzame relaties op te bouwen met anderen. Door economische sluitingen komen veel jongeren geld tekort.

Tijdens deze inspiratiemiddag onderzoeken we samen met professionals, studenten én gastsprekers uit het sociale domein de vraag over hoe we de financiële en sociale veerkracht van jongeren kunnen vergroten.

In verschillende workshops leren we meer over de belevingswereld van jongeren die in armoede leven, over hoe jongeren in een spaarkring aan hun sociaal netwerk kunnen bouwen en beter met geld leren omgaan en hoe we ze kunnen leren het huidige geldstelsel beter te begrijpen en te gebruiken.

Aanmelden

Het evenement wordt gehouden op 19 april bij de Hanzehogeschool Groningen, Zernikeplein 23 in Groningen. We starten om 12 uur met een lunch, vanaf 13 uur start het officiele programma.
Wil jij er bij zijn? meld je dan nu hier aan voor de (gratis) inspiratiemiddag. Het download het definitieve programma (pdf).

Programma Inspiratiemiddag veerkracht jongeren 19 april 2022

 

Tijd

(Dinsdag) 12:00 - 16:45

Locatie

Hanze Hogeschool

Zernikeplein 23

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X