Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2022

08sep12:0014:30Inspiratiesessie: Meerwaarde van meerlaags besturen voor een gezonder Drenthe12:00 - 14:30 Studio2, Steenwijkerstraatweg 10, 7942 HP Meppel

Evenement details

 

Datum: Donderdag 8 september 2022
Tijdstip: 12:00 – 14:30 (inclusief lunch vooraf)
Locatie: Studio2, Steenwijkerstraatweg 10, 7942 HP Meppel
Genodigden: Wethouders en strategisch adviseurs van de Drentse gemeenten, bestuurders en strategisch adviseurs in Drenthe vanuit Drenthe Samen Gezond in Beweging en andere partners die bestuurskundig werken aan gezondheid en preventie in Drenthe
Dagvoorzitter: Margriet de Jager

 

De Vereniging Drentse Gemeenten, de provincie Drenthe en de vier waterschappen in Drenthe lieten Berenschot en de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek doen naar de effectiviteit van samenwerkingen in Drenthe. We blijken veel samen te werken, maar het ontbreekt nog wel eens aan daadkracht en resultaatgerichtheid. Het model van meerlaags besturen wordt door de onderzoekers aanbevolen om daadkracht en resultaatgerichtheid te vergroten. Dit valt heel mooi samen met het subsidieproject Drenthe Samen Gezond waarbij het model van meerlaags besturen als uitgangspunt is genomen. Dit is een uitnodiging voor een eerste kennismaking met dit model. U kunt zich aanmelden via de link onderaan de uitnodiging.

Doel van de inspiratiesessie

Tijdens de inspiratiesessie neemt prof. dr. Martijn van der Steen, hoogleraar Strategie en Toekomst, u mee in de visie van multi-level governance (meerlaags besturen). Hoewel deze manier van werken voor vele opgaven kan worden gebruikt zoomen we tijdens de workshop in op de opgaven rondom preventie en gezondheid. Prof. dr. Martijn van der Steen neemt ons mee in een leuke interactieve vorm. Dagvoorzitter Margriet de Jager, ex-wethouder en betrokken bij Alles is Gezondheid, begeleidt de gehele sessie.

Wat is meerlaags besturen?

Multi-level governance (meerlaags besturen) heeft als vertrekpunt de maatschappelijke opgaven die er spelen. Per opgave wordt bekeken welke bestuurslagen nodig zijn om deze aan te pakken. Taken worden op verschillende niveaus belegt en tussen deze niveaus wordt goede afstemming en samenwerking georganiseerd. Maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers worden nadrukkelijk betrokken wanneer relevant voor de opgave. Iedereen brengt de meerwaarde die ze te bieden hebben voor de specifieke opgave in.

Programma

 12.00 uur   Gezamenlijke lunch
 12.30 uur   Presentatie prof.dr. Martijn van der Steen | Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (nsob.nl)
 13.30 uur Workshop meerlaags besturen rondom de gezondheids- en preventieopgaven
 14.30 uur   Einde van de inspiratiesessie

Aanmelden

Alle bestuurders die raken aan dit onderwerp denk aan portefeuilles gezondheid, preventie, sociaal domein, welzijn, sport en JOGG zijn welkom. Deelname is kosteloos, maar als u zich aanmeldt, wordt uw aanwezigheid verwacht.

Vul het formulier in en meld u aan!

Vragen? Neem contact op met:
Dorien vd Kant (D.vdkant@cmostamm.nl)

Tijd

(Donderdag) 12:00 - 14:30

Locatie

Studio2, Steenwijkerstraatweg 10, 7942 HP Meppel

Organisator

Drenthe (samen) gezond, Vereniging van Drentse Gemeenten, ZonMw

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X