Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

november, 2019

27nov10:0016:00Landelijke leerkring 'Aan de slag met preventie' (zonmw)10:00 - 16:00 Coevorden

Evenement details

De landelijke leerkring van het programma ‘Aan de slag met preventie in uw gemeente’ stimuleert de kennisuitwisseling tussen de verschillende regio’s. De kennisuitwisseling gaat over wetenschappelijke kennis en praktijkervaringen. Het gaat hierbij enerzijds om het ondersteunen van de lerende uitvoeringspraktijk en anderzijds om het stimuleren van kennisuitwisseling tussen de verschillende niveaus (lokaal, regionaal, landelijk). 

6 consortiaprojecten voor integraal gezondheidsbeleid, gericht op preventie, willen de lokale gezondheidssituatie verbeteren. Dit doen zij aan de hand van erkende interventies en instrumenten. In oktober 2019 is fase 2, de uitvoering van het plan van aanpak, gestart. In deze fase geven de consortia op een vernieuwde manier, met gebruik van effectieve interventies, preventie in gemeenten op belangrijke thema’s vorm. Door goed te monitoren hoe dit loopt, levert dit nieuwe  kennis en inzicht op voor preventief gemeentebeleid. De consortia voeren hun plan van aanpak uit voor integraal gezondheidsbeleid, dat zij in fase 1 hebben opgesteld. Deze tweede fase loopt tot oktober 2022.

Esther Rodenburg, adviseur CMO STAMM, verzorgt op tijdens de leerkring op 27 november een workshop/ leidt een gespreksgroep over het betrekken van inwoners.

De landelijke consortiaprojecten:

  • Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten De Drentse gemeenten zetten stevig in op een integrale aanpak van preventie gericht op de gezondheid van hun inwoners. Yvonne Turenhout, directeur-bestuurder CMO STAMM, neemt deel aan de stuurgroep Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten.
  • Samen Leren voor Gezond Gewicht in Rivierenland In de regio Rivierenland werkt het samenwerkingsverband aan het uitvoeren van een goed plan Gezond Gewicht voor iedere deelnemende gemeente.
  • Ouderen sterker maken: fysiek en sociaal Vitaal ouder worden in Rijnmond en Drechtsteden, een preventieve en integrale aanpak In dit project ligt de focus op preventie en versterken van gezondheid, gezondheidsvaardigheden en sociaal welbevinden van senioren.
  • Wijzer in de Wijk, inwoners gezond en wel door samen te werken aan een effectieve integrale aanpak In co-creatie met inwoners en lokale partners wordt een integrale wijkgericht gezondheidsaanpak uitgevoerd om gezondheidsachterstanden terug te dringen.
  • Bruggen naar Gezond Gewicht in Zaanstreek-Waterland In dit samenwerkingsverband wordt gewerkt aan de versterking van het integrale gezondheidsbeleid gericht op gezond gewicht.
  • Samen in beweging met kwetsbare inwoners in Oost-Nederland Hier wordt gewerkt aan een gezonde leefomgeving voor een gezonde jeugd.

Meer informatie:

Yvonne Turenhout
y.turenhout@cmostamm.nl
06 135 832 27

Esther Rodenburg
e.rodenburg@cmostamm.nl
06 460 821 11

 

Tijd

(Woensdag) 10:00 - 16:00

Locatie

Coevorden

Organisator

Annemarie Thüss - Projectleider ‘Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten’

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X