Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2018

This is a repeating event

24mei13:0017:00Leergang voor bestuurders en leidinggevenden met lef in zorg, wonen en welzijn13:00 - 17:00 Duurzaamheidscentrum Assen

Evenement details

Als je wilt veranderen dan liggen er veel kansen. En veranderen, dat doe je samen! De samenwerking komt alleen tot stand als overheden en instanties echt luisteren naar inwoners en klanten en aansluiten bij wat zij zelf willen en wat zij vragen. Ga in deze leergang hiermee aan de slag. Na de succesvolle leergang Overheidsparticipatie met Lef voor gemeenten starten we met de leergang voor bestuurders en leidinggevenden in zorg, wonen en welzijn. 

Aantal deelnemers tot 15 deelnemers
Tijdsinvestering Twee individuele gesprekken plus drie dagdelen op locatie in Groningen of Drenthe vanaf 24 mei 2018
Kosten € 695,00, exclusief BTW
Genodigden Bestuurders en leidinggevenden met lef in zorg, wonen en welzijn

Kracht van de samenleving

Er is een enorme beweging gaande. Overal nemen inwoners verantwoordelijkheid over eigen leven en leefomgeving. Ze pakken de regie en willen co-creëren met overheden en maatschappelijke instellingen. En deze instanties oriënteren zich – mede als gevolg van bezuinigingen – op een verschuiving van taken richting de burger.

Zo verandert de verzorgingsstaat en ligt de focus steeds meer op de kracht van de samenleving. Deze transitie vraag van inwoners, instellingen en overheid een flexibele manier van reageren, innoveren en verbinden. Zowel in de individuele relatie tussen professional en inwoner als tussen instelling en (burger)initiatieven. Het vraagt van organisaties in het sociale domein een actieve stap naar buiten. Visiedocumenten benoemen dat al, maar in de dagelijkse praktijk lukt het vaak nauwelijks om aansluiting te vinden bij de energieke samenleving en de nieuwe samenwerkingskansen die dit oplevert. Hier ligt een mooie opgave.

Inwoner centraal

De huidige (zorg)organisaties worden steeds minder herkenbaar als zelfstandige instellingen. Zij gaan zich meer volgend en faciliterend opstellen in de keten. Niet de structuren staan centraal, maar het denken in processen rond de inwoner. Dat vraagt om vertrouwen. En om een visie, een strategie, een helder en inspirerend toekomstbeeld van je organisatie. Dit geeft richting aan je organisatie en dat straalt door naar de buitenwereld.

Inhoud Leergang voor bestuurders en leidinggevenden met lef

  • Veranderende houding of rol tussen professional en inwoners.
  • Trends en ontwikkelingen, toegespitst op zorg, wonen en welzijn, de energieke samenleving, de nieuwe verhoudingen tussen inwoners (ook mantelzorgers en vrijwilligers), instellingen en overheid en het ontstaan van nieuwe inwonersinitiatieven. De ‘sense of urgency’.
  • Je eigen organisatie: visie, strategie en je veranderende rol.
  • Hoe ga je het anders doen: inspiratie en actieplan voor verandering (o.a. het ritme van je organisatie en de kracht van deep democracy).

Wat betekent de veranderende rol voor professionals in de omgang met inwoners?

En wat betekent het voor jou als bestuurders en leidinggevende in de aansturing van je organisatie.

  • De leergang begint en eindigt met een individueel gesprek (motivatie, verwachtingen, drijfveren, specifieke vragen vanuit je organisatie, follow-up).
  • Deelnemers ontvangen alle presentaties en relevant achtergrondmateriaal.

Data meerdaagse leergang

Voor 24 mei 2018 Individueel gesprek met alle deelnemers
24 mei 2018, 13.00 tot 17.00 uur Nieuwe visie op de veranderende samenleving: de energieke samenleving, sense of urgency, andere rollen en posities.

Waar staat jouw organisatie?

14 juni 2018, 13.00 tot 17.00 uur Samenwerken in netwerken, veranderkundige (organisatie)vraagstukken.

Wat betekent dit in jouw organisatie?

28 juni 2018, 13.00 tot 17.00 uur De veranderopgave. Welke stappen wil je zetten en hoe kun je de methode Deep Democracy inzetten voor (cultuur)verandering.

Hoe vertaalt zich dit in je eigen organisatie?

Begin juli 2018 Afrondend individueel gesprek met alle deelnemers (follow-up)

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 6 mei.

Meer informatie:
Fenna Bolding
06 12 686 160
f.bolding@cmostamm.nl

Tijd

(Donderdag) 13:00 - 17:00

Locatie

Duurzaamheidscentrum Assen

Bosrand 2, 9401 SL

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X