Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

februari, 2018

15feb15:0016:30Meer zicht op cliëntervaring; bijeenkomst over onderzoeksmethoden15:00 - 16:30 Postillion Hotel

Evenement details

Op deze bijeenkomst staat centraal welke (onderzoeks)methoden geschikt zijn om goed zicht te krijgen op ervaringen en verbeterwensen van (onder meer) Wmo-cliënten. Een belangrijke plek is ingeruimd voor de methode SenseMaker®.

Genodigden Deze bijeenkomst is voor gemeenten
Wanneer donderdag 15 februari, 15:00 tot 16:30 uur
Waar Postillion Hotel, Emmalaan 33 in Haren.

Aanleiding

We horen van gemeenten dat het (schriftelijke en digitale) Wmo-cliëntervaringsonderzoek te weinig concrete aanknopingspunten biedt ter verbetering van de Wmo-uitvoering. Er is behoefte aan meer inzicht: wat zit mensen die geen positieve ervaringen melden dwars, hoe zwaarwegend is dat en (hoe) kan het beter? De afgelopen jaren hebben wij voor een aantal gemeenten vervolgonderzoek uitgevoerd, zowel kwantitatief (nadere analyse van de data) als kwalitatief (versnellingskamers, gesprekssessies). Dit aanbod geldt ook in 2018. Daarnaast willen we met de SenseMaker® een nieuwe methode introduceren. Ingeborg Koster, adviseur bij CMO STAMM en mede-organisator van deze bijeenkomst, heeft er in haar vorige werkkring ervaring mee opgedaan.

Onderdelen programma 15-02-2018

  • Inleiding over cliëntperspectief en beleid(suitvoering)
  • Presentatie onderzoeksmethoden, met accent op SenseMaker®
  • Gesprek: wat zijn aandachtspunten en randvoorwaarden voor kwalitatief onderzoek naar cliëntervaringen in het sociaal domein; sluiten de gepresenteerde onderzoeksmethoden daarbij aan?

Aanmelding

Meld je vóór 8 februari aan.

Over Sensemaker®

SenseMaker nodigt mensen uit om in eigen woorden hun persoonlijke ervaring te vertellen of op te schrijven en er zelf een duiding bij te leveren. Het geheel aan ervaringen en duidingen wordt vervolgens verwerkt en samen met de deelnemers geanalyseerd. De combinatie van verhalen en metadata leidt tot ‘statistiek met een verhaal erachter’. Dit is vooral waardevol in complexe situaties, waarbij het gebruik van alleen cijfers te weinig context biedt.

Meer informatie:
Marian Feitsma
Ingeborg Koster

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 16:30

Locatie

Postillion Hotel

Emmalaan 33, Haren

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X