Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2020

07mei11:0012:30Online ambassadeursbijeenkomst Armoede & Schulden 7 mei11:00 - 12:30 Online sessie

Evenement details

Het samen aanpakken van armoede en schulden is door de Corona-uitbraak extra urgent geworden. Tijdens de ambassadeursbijeenkomst van 13 februari jl. spraken deelnemers af om samen verder aan de slag te gaan met de speerpunten vroegsignalering en schuldhulp, bejegening en samenhangende dienstverlening.

Op 7 en 14 mei gaan we daar een verdiepingsslag op maken; op welke punten kunnen we samenwerken, wat hebben wij daarbij concreet voor ogen. In een online versnellingskamers gaan we verder met de ideeën van 13 februari, te beginnen met het thema vroegsignalering.

Waarom starten met vroegsignalering?

Vroegsignalering van schulden is een goede oplossing om problematische schulden bij mensen te voorkomen. Op het moment dat schulden vroegtijdig opgespoord worden, zijn er meer mogelijkheden om hulp te bieden. Hiermee voorkomen we dat achterstanden verder oplopen en zich ontwikkelen tot een problematische schuldsituatie. De nieuwe wetswijziging (Wgs) treedt officieel in 2021 in werking, maar er ligt nu al een mooie kans om deze goed op te pakken. Juist nu er in deze onzekere periode vanwege het Corona-virus waarschijnlijk nieuwe risicogroepen naar voren komen. Ook bij hen speelt vroegsignalering een essentiële rol om deze inwoners te signaleren en individuele en maatschappelijke schade te beperken.

Versnellingskamer, wat is dat?

We maken hiervoor gebruik van de ‘versnellingskamer’. Dit is een methode om op een snelle manier, met gelijkwaardige inbreng van alle aanwezigen, informatie te delen en prioriteiten te bepalen. Elke deelnemer zit achter één van de computers en geeft antwoord op vragen die worden voorgelegd. De antwoorden bespreken we vervolgens plenair. 

Meer informatie

De genodigden hebben een persoonlijke uitnodiging met aanmeldlink ontvangen. Interesse? Neem contact op met Maud Diemer, adviseur CMO STAMM, 06 46078222 of m.diemer@cmostamm.nl.

Tijd

(Donderdag) 11:00 - 12:30

Locatie

Online sessie

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X