Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2022

15sep09:0012:00Prinsjesfestival - Onderweg naar brede welvaart voor toekomstige generaties in Noord-Nederland09:00 - 12:00 Bleyenberg

Evenement details

Op donderdag 15 september geven Heike Delfmann en Marja Janssens van Sociaal Planbureau Groningen samen met Gert-Jan Swaving namens Nationaal Programma Groningen een presentatie tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag over wat er al voor moois gebeurt in de provincie Groningen op het gebied van brede welvaart.

Over het Prinsjesfestival

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet de plannen voor het toekomstige jaar. Welnu, die toekomst is in Groningen allang begonnen. Het is hoog tijd dat ook bestuurders, politici en ambtenaren in Den Haag dat weten. Daarom presenteert Groningen zichzelf in de week voor Prinsjesdag met het Prinsjesfestival van 14 tot en met 20 september. Uiteraard in Den Haag.

In Groningen werken tienduizenden specialisten aan het vinden van antwoorden op de wereldwijde vragen van deze tijd. Op het gebied van de energietransitie, van landelijk gebied, van vergroening, van gezondheid, van digitalisering. Op het Prinsjesfestival ervaart u zelf de innovatiekracht van Groningen. We laten u zien hoe Groningen de motor is om Nederland gezonder, duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Ook brengen we u in contact met onze pioniers die op dit moment werken aan oplossingen. Bouw samen met ons aan de wereld van morgen.

Voor meer informatie, zie de website van het Prinsjesfestival

Onderweg naar brede welvaart voor toekomstige generaties in Noord-Nederland

We willen het allemaal, brede welvaart. Maar hoe maken we de stap van ambitie naar praktijk? Groningers laten zien hoe zij dat nu doen en kijken vooruit naar 2050. Welke stappen moeten we zetten voor een brede welvaart voor toekomstige generaties? En hoe gaan we acties voor de lange termijn borgen? Experts, bestuurders en beleidsmakers vanuit het hele land buigen zich over deze vragen en bouwen aan antwoorden. Laat je inspireren en motiveren en maak je op voor een brede blik op onze kwaliteit van leven nu én later.

  • Inspiratiepitches brede welvaart in de regio door Floor Milikowski (journalist & sociaal geograaf), Bettina Bock (RUG), Anet Weterings (PBL, RUG)
  • Brede welvaart voor toekomstige generaties door de langetermijnbril van Klaas Sietse Spoelstra (Ministerie van de Toekomst) met interactieve workshoplangetermijndenken
  • Groningse good practices door Sociaal Planbureau Groningen en Nationaal Programma Groningen
  • Spoken word door Groningse stadsdichter Myron Hamming

 

Tijd

(Donderdag) 09:00 - 12:00

Locatie

Bleyenberg

Organisator

Provincie Groningen, Groninger gemeenten, Groninger bedrijfsleven, Groninger kennisinstellingen

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X