Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2021

11okt13:0017:30Regenboogsymposium ‘Vrijheid en Veiligheid’13:00 - 17:30 DNK - De Nieuwe Kolk

Evenement details

Op maandag 11 oktober organiseert stichting ARA (Asser Regenboog Alliantie) een symposium over seksuele diversiteit en genderidentiteit in de samenleving. Hoe gaan overheden, bedrijven, instellingen en besturen daarmee om in hun organisatie? Dat is de kernvraag tijdens dit symposium. Het symposium is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is vereist.

Programma

Het programma begint om 13:00 uur met een plenair gedeelte waar Astrid Oosenbrug, voorzitter van COC Nederland, Willemijn Ahlers, transvrouw, en Casper Boom, ex-korfbalinternational, praten over de huidige situatie in Nederland en over hun eigen ervaringen.

Vervolgens kunnen bezoekers van het symposium kiezen uit een zestal workshops. Hier krijgen zij handvatten aangereikt om inclusie verder in te bedden in hun organisatie. Elke bezoeker kan twee workshops bijwonen. Er kan een keuze gemaakt worden uit: CMO STAMM, MEE Drenthe, Marijke Naezer (genderstudies), Roze 50+ en Calicocat. Als zesde zal Reinout Hellenthal zijn film ‘Anders’ laten zien en die bespreken aan de hand van de lesbrief voor ouders en docenten.

Dagvoorzitter is Hink Jan Apotheker. Hij zal het symposium, dat gesubsidieerd wordt door de gemeente Assen en de provincie Drenthe, presenteren. Het programma is om 18:00 uur afgelopen.

Workshop CMO STAMM/Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD)

Vanuit het MDD nemen wij de deelnemers mee in de wereld van discriminatie. Een begrip dat verschillende betekenissen kent, maar wat betekent het nu écht? Waar komt het voor, wat kan ertegen gedaan worden en wat doet een meldpunt? Aan de hand van stellingen gaan wij met elkaar in gesprek en onderzoeken we wat er in Drenthe speelt.

Meer informatie: Rika Ringersma

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Zijn wie je bent en leven zoals je wilt, is helaas nog niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Afwijzing, homofoob gedrag en discriminatie zijn nog steeds aan de orde van de dag, ondanks anti-discriminatiewetgeving en juridische gelijkstelling. Om deze reden wordt dit symposium georganiseerd.

Aanmelden

Aanmelden voor het symposium is gratis.

Meer informatie over het symposium, de sprekers en de workshops staat op de website regenboogweekassen.nl.

Tijd

(Maandag) 13:00 - 17:30

Locatie

DNK - De Nieuwe Kolk

Weiersstraat 1 9401 ET Assen

Organisator

Asser Regenboog Alliantie (Stichting ARA)

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X