Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2022

This is a repeating event

09mei19:3021:30Samenwerkingsbijeenkomsten MFC de Molenstreek19:30 - 21:30 MFC de Molenstreek

Evenement details

MFC de Molenstreek

MFC de Molenstreek is een gebouw waar in de breedst mogelijke zin samengewerkt wordt. Elke gebruikersgroep heeft daarbinnen een eigen identiteit. Door samenwerking, fysieke en ruimtelijke samenhang wordt een meerwaarde bereikt voor alle gebruikersgroepen. We zien grote voordelen in deze samenwerking, met als doel om samen voor Zevenhuizen een mooi florerend en inspirerend MFC de Molenstreek neer te zetten. Stichting MFC7huizen wil deze samenwerking tussen alle gebruikers(groepen) graag verder stimuleren en versterken. Daarom nodigen we gebruikers van het MFC heel graag uit voor drie samenwerkingsbijeenkomsten. Saskia Duursma van CMO STAMM begeleidt deze bijeenkomsten.

Het doel van deze bijeenkomsten is om het met elkaar te hebben over samenwerking c.q. afstemming binnen de MFC de Molenstreek. Welke beelden heeft iedereen daarbij? Is het handig en vooral tijdbesparend? Of juist niet? Je kunt bij samenwerking denken aan, vrijwilligers gezamenlijk leveren en inzetten, onkosten delen, activiteiten samen uitvoeren /bedenken /ontwikkelen, elkaar kennen: wat doet iedereen? communicatie afstemmen zowel intern als naar buiten. Graag horen we jullie dat zien! Meld je aan en laat jouw mening horen!

Drie samenwerkingsbijeenkomsten

Tijdens 3 sessies op maandag 9 mei, woensdag 8 juni en woensdag 14 september gaan we concreet aan de slag met onderwerpen die horen bij samenwerking. De sessies zijn praktisch van aard.

Sessie 1 Ambitie en Belangen

  • Gaat over datgene waar alle gebruikers(groepen) samen echt voor gaan. En wat hen verbindt. Het verheldert wat je samen meer kunt bereiken dan ieder apart: hoe ziet een ideale samenwerking eruit? Vervolgens vertalen naar betekenis voor alle gebruikers: wat betekent dit voor jou? Ook bespreken: waar gaat deze samenwerking NIET over?
  • Wat zijn de belangen die iedereen heeft? Een goede samenwerking doet recht aan alle belangen die er zijn. Het is dan ook helpend als iedereen die durft uit te spreken en op tafel durft te leggen. Wat is het belang voor iedere gebruiker in deze samenwerking? Samen invullen wat elke gebruiker komt halen en brengen qua doen en daden.

Sessie 2  Relatie

  • Hoe vergroten we de energie in de samenwerking? Wie kent wie? Op een interactieve manier elkaar leren kennen. Wat vinden alle gebruikers belangrijk als het gaat om de interactie? Hoe zorgen we voor een prettige, onderlinge relatie?

Sessie 3  Proces en organisatie

  • Samen brainstormen en alle rollen en taken helder en goed verdelen binnen de onderwerpen die we bij sessie 1 benoemd hebben die binnen de samenwerking vallen. Welke eerste stappen kunnen we zetten? Welke activiteiten gaan we nu concreet ondernemen? Wie doet daarin wat? Welke volgorde en prioriteit (in tijd) kunnen we aanbrengen?
  • Gezamenlijke check: zijn alle afspraken helder? Is er ook draagvlak bij de achterban van elke gebruiker? Zitten er nog steeds de juiste mensen aan tafel? Of moeten we de groep uitbreiden?

Voorbereiding

Ter voorbereiding vragen we jullie om na te denken over; 1) wie er een vertegenwoordiger kan zijn met mandaat om namens jullie mee te denken en 2) over een goede manier terugkoppeling te verzorgen. We gaan ervan uit dat de vertegenwoordiger ook echt namens jullie spreekt en daarin intern ook dingen voor bespreekt met de rest van jullie gebruikers(groep).

Aanmelden

Aanmelden kan tot 4 mei.

Meer informatie

Inhoudelijke en praktische vragen:

logo MFC De Molenstreek

Tijd

(Maandag) 19:30 - 21:30

Locatie

MFC de Molenstreek

Oudestreek 8-A, 9354 AG Zevenhuizen

Organisator

MFC de Molenstreek en CMO STAMM

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X