Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

maart, 2021

30maa19:0021:00SDG-thema-avond Noordenveld, geef kleur aan verschillen!19:00 - 21:00

Evenement details

Wie in de gemeente Noordenveld om zich heen kijkt ziet niet altijd evenveel verschillen, maar de schijn bedriegt. Denk daarbij niet alleen aan de verschillen tussen jong en oud, mannen en vrouwen en inwoners met uiteenlopende levensbeschouwingen, maar ook aan cultureel-etnische en seksuele diversiteit. Ruim 1 op de 12 Noordenvelders heeft een migratieachtergrond, en volgens landelijke gegevens noemt ruim 1 op de 20 inwoners zich lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender. In hoeverre deze groepen zich gehoord en gezien voelen door overheden en organisaties die vaak bestuurd worden door witte, heteroseksuele mannen van middelbare leeftijd en ouder is de vraag.

Op dinsdagavond 30 maart organiseren de afdelingen van PvdA en GroenLinks Noordenveld daarom een online thema-avond over diversiteit en inclusie in de gemeente Noordenveld.

Het doel van deze avond is om dit vraagstuk gezamenlijk te verkennen en het politieke debat hierover te voeden met kennis en inzicht in lokale vraagstukken. Dit alles tegen de achtergrond van Sustainable Development Goal 10, gericht op het verminderen van ongelijkheid en 11, gericht op het creëren van duurzame steden en gemeenschappen We starten de thema-avond met een quiz om ons inzicht in de diversiteit onder Noordenvelders op te frissen. Naast wethouder Kirsten Ipema zullen enkele (ervarings)deskundigen een korte presentatie verzorgen en zal er een forumdiscussie plaatsvinden tussen uiteenlopende betrokkenen: van actieve jongeren in onze gemeente tot vertegenwoordigers van Meldpunt Discriminatie Drenthe, Vluchtelingenwerk Noordenveld,
LHBTI-belangenorganisatie COC en vrouwennetwerken. Deelnemers kunnen daarbij vragen stellen en deelnemen aan de discussie.

Spreekt dit thema jou aan, meld je hier dan voor aan door een e-mail te sturen aan dirkwillempostma@gmail.com. Je hoeft geen lid te zijn van de PvdA of GroenLinks.

Geïnteresseerden die nog niet eerder aan een online bijeenkomst hebben deelgenomen kunnen hierbij ondersteuning krijgen.

Tijd

(Dinsdag) 19:00 - 21:00

Organisator

afdelingen van PvdA en GroenLinks Noordenveld

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X