Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

november, 2018

29nov13:0017:30Stedenestafette Armoede en schulden Hoogeveen13:00 - 17:30 De Tamboer

Evenement details

De Landelijke Stedenestafette Armoede en schulden geeft schuldenaanpak een podium: professionals die met schuldhulpverlening en armoede te maken hebben kunnen hier kennis uitwisselen. De Stedenestafette bestaat uit een reeks bijeenkomsten waar gemeenten innovatieve aanpakken van schulden en armoede met elkaar delen. Door het stokje door te geven kunnen gemeenten elkaar inspireren om schuldhulpverlening te verbeteren. Platform Financiële Redzaamheid organiseert de Stedenestafette Drenthe met als thema ‘vroegsignalering en preventie’.

Kennis delen

Schouders Eronder is een landelijk professionaliseringsprogramma voor schuldhulpverlening, gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Schouders Eronder heeft de ambitie om het vakmanschap van iedereen die een rol heeft in de schuldhulpverlening duurzaam te vergroten. Eén van de activiteiten die zij ondersteunen is de Landelijke Stedenestafette Armoede en Schulden. Deze stedenestafette bestaat uit een reeks van inspirerende ontmoetingen die gemeenten organiseren om innovatieve en effectieve aanpakken met elkaar en met het lokale veld te delen. Op 29 november 2018 is het de beurt aan Hoogeveen, met als thema ‘preventie’. Het Platform Financiële Redzaamheid geeft invulling aan deze dag.

Noteer alvast in uw agenda!

Het congres is op donderdag 29 november, van 13.00 tot 17.30 uur in Hoogeveen, locatie Theater De Tamboer. Dagvoorzitter is cabaretier, stand-upcomedian en zanger Anne-Jan Toonstra. Daarnaast komt er een inspirerende keynote spreker, maar wie dat is blijft nog even een verrassing. Naast een plenair gedeelte zijn er ook interessante workshops met thema’s als Mobility Mentoring en Jong Hoogeveen.

Deelname en aanmelding

Het congres is met name interessant voor hulpverleners, sociaal werkers, leerkrachten, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen op gebied van armoede. Deelname is gratis, maar wij vragen aan elke deelnemer een vrijwillige bijdrage. Dit bedrag willen wij gebruiken om samen met jongeren in Hoogeveen aan de slag te gaan met een mooi initiatief. Er is een maximum aantal stoelen beschikbaar waardoor aanmelding via het aanmeldformulier verplicht is.

Schouders Eronder

De Stedenestafette is een initiatief van Schouders Eronder, het samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG. Vorig jaar vond de aftrap plaats in Vlaardingen en werd het estafettestokje doorgegeven aan Den Bosch. Den Bosch gaf het stokje weer door aan Wijkracht, om samen met vier gemeenten in Noordoost-Twente schuldenaanpak een podium te geven. Zij hebben het stokje doorgegeven aan het platform financiële redzaamheid Hoogeveen. Marcel Endendijk van CMO STAMM is als projectleider bij dit platform betrokken.

>> Bekijk de vooraankondiging van de Stedenestafette Drenthe in Hoogeveen met als thema vroegsignalering en preventie

Logo Platform Financiële Redzaamheid

 

Tijd

(Donderdag) 13:00 - 17:30

Locatie

De Tamboer

Hoofdstraat 17, 7902 EA Hoogeveen

Organisator

Platform financiële redzaamheid Hoogeveen in samenwerking met Schouders Eronder

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X