Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

december, 2020

07dec20:0021:00Uitreiking Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen20:00 - 21:00

Evenement details

Dit jaar waardeert de provincie Groningen alweer voor de 20ste keer het vrijwilligerswerk met meerdere prijzen van €3.000.-. De Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen is bedoeld voor organisaties/initiatieven in de provincie Groningen die op een bijzondere, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. De prijzen worden uitgereikt op maandag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. In verband met het coronavirus is nu nog niet duidelijk hoe en waar die uitreiking precies plaats zal vinden.

Een vrijwilligersorganisatie of -initiatief aanmelden kan van 1 september tot 1 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs. Er zijn dit jaar weer vier verschillende categorieën, namelijk Zorg, Jeugd, Leefbaarheid en Sport. In elke categorie wint de winnaar 3.000,- euro voor hun organisatie! In aanmerking komen vrijwilligersorganisaties en – initiatieven die:

  • actief zijn in de provincie Groningen;
  • passen binnen één van de categorieën Zorg, Jeugd, Leefbaarheid of Sport;
  • een voorbeeld zijn voor andere organisaties;
  • of vernieuwend zijn;
  • of een bijzondere prestatie geleverd hebben.

De Groninger vrijwilligers zijn overal te vinden! Bijvoorbeeld bij organisaties en initiatieven die het dorp of de wijk mooier en beter maken, maatschappelijk betrokken sportverenigingen, actieve jongerenorganisaties, de onmisbare zorgvrijwilligers of aansprekende culturele organisaties. De provincie wil met de prijzen het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid in onze samenleving.

Inzet belonen

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Vrijwilligers die zich voor anderen inzetten zijn onmisbaar voor wijken, buurten, dorpen en steden in onze provincie. Hun belangeloze en geweldige inzet waarderen we dit jaar voor de 20ste keer met de provinciale vrijwilligersprijzen. Geef je favoriete organisatie of initiatief op want vrijwilligers zijn het cement van de samenleving en verdienen onze respect en waardering!”

Inschrijven tot 1 oktober 2020

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op 1 oktober 2020. Daarna selecteert de deskundige onafhankelijke jury acht genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Help de jury door te stemmen op de genomineerden van 19 tot en met 31 oktober. De prijzen worden uitgereikt op maandag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. In verband met het coronavirus is nu nog niet duidelijk hoe en waar die uitreiking precies plaats zal vinden.

Meer informatie

CMO STAMM ondersteunt de provincie Groningen met de vrijwilligersprijs. Daarnaast helpen zij vrijwilligersorganisaties bij het vergroten van kennis en vaardigheden en adviseren hen bij het aangaan van duurzame samenwerkingen.

Tijd

(Maandag) 20:00 - 21:00

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X