Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2021

26mei12:0014:00Van Binnen naar Buiten: Drenthe Beweegt12:00 - 14:00

Evenement details

webinar Drenthe beweegt 26 mei 2021

Woensdag 26 mei organiseert Drenthe beweegt een online event met als thema ‘Van Binnen naar Buiten’. Hoe doen we dat straks? Wat wordt het nieuwe normaal en hoe belangrijk is bewegen in je dagelijkse leven. Vanmiddag kijken we naar Erik Scherder in de hoofdrol. Speciaal voor Drenthe zal hij ruim een uur spreken over het belang van sport en bewegen voor je brein. In het uur neemt hij ruim de tijd om vragen te beantwoorden die in Drenthe spelen. Vragen die van te voren zijn ingestuurd, maar ook vanuit de live chat.

De coronapandemie beheerst ons leven inmiddels al ruim een jaar. We zitten met z’n allen veel binnen, we bewegen (te) weinig en ons sociale (sport)leven ligt bijna volledig stil. We snakken naar het moment dat we ‘van binnen naar buiten’ kunnen en dat er een einde komt aan de maatregelen. Op weg naar dat moment organiseert Drenthe beweegt deze webinar, waarbij we stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis en met u vooruitkijken naar de toekomst.

René Karst en FC Emmen vanuit de studio

Vanuit het FC Emmen stadion zenden we 2 uur lang uit. We schakelen live over naar Erik Scherder in Amsterdam. Vervolgens blikken we met gasten aan tafel terug op zijn verhaal en praten we over de nabije toekomst. Hoe zorgen we dat we in Drenthe weer in beweging gaan na deze coronapandemie. René Karst vertelt zijn bijzondere verhaal van het afgelopen jaar en zal deze middag muzikaal afsluiten. In het laatste blok ontvangen we, hopelijk een juichende eredivisionist voor het nieuwe seizoen, FC Emmen aan tafel. Samen met Naoberschap United zorgen zij voor de verbinding van het betaald voetbal in Drenthe naar de samenleving er om heen. Wat hebben zij allemaal gedaan en wat gaan ze de komende tijd doen.

Derde bijeenkomst in de reeks ‘Waar een wil is…’

Deze bijeenkomst is de derde in de reeks ‘Waar een wil is…’. In 2018 hadden we een nu nog legendarischere editie met Bibian Mentel en Kjelt Nuis. In 2019 mochten we Maarten van der Weijden ontvangen voor zijn bijzondere verhaal. 2020 moesten we noodgedwongen overslaan, nu in 2021 niet live, maar waar een wil is… Dus we kiezen voor een online moment.

Aanmelden

Deze webinar is voor iedereen in Drenthe en gratis te volgen. Aanmelden kan nog tot dinsdag 25 mei.

Drenthe beweegt

Het netwerk Drenthe beweegt is ontstaan vanuit de filosofie dat je meer kunt bereiken door samen te werken, de Drentse gemeenten zijn relatief klein en hebben beperkte slagkracht. Men is zich er van bewust dat je alleen met elkaar een vuist kunt maken en meer kunt bereiken dan ieder voor zich.

Drenthe beweegt is de uitkomst van de samenwerking tussen de provincie Drenthe en alle gemeenten, formeel zijn zij opdrachtgevers. Samen met partners uit het werkveld ontstaat de netwerkorganisatie met verbindende kracht, een integrale visie en structuur. De council bestaat uit bestuurlijke vertegenwoordigers van de opdrachtgevers, zij vergroten het draagvlak en de middelen voor het programma. In de regiogroep zijn alle opdrachtgevers ambtelijk en een aantal partners bestuurlijk vertegenwoordigd, zij denken mee over strategie en uitvoering. Het programmabureau, in de persoon van de programmamanager en coördinatoren van deelprogramma’s, houdt zich bezig met de uitvoerende werkzaamheden.

Partners Drenthe beweegt

CMO STAMM, Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Assen, Gemeente Borgen-Odoorn, Gemeente Coevorden, Gemeente De Wolden, Gemeente Emmen, Gemeente Hoogeveen, Gemeente Meppel, Gemeente Midden-Drenthe, Gemeente Noordenveld, Gemeente Tynaarlo, Gemeente Westerveld, GGD Drenthe, SportDrenthe,  IVN Noord,  Drenthe College,  TSN Noord Nederland, VNO*NCW, Provincie Drenthe.

Tijd

(Woensdag) 12:00 - 14:00

Organisator

Drenthe beweegtinfo@drenthe-beweegt.nl

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X