Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

maart, 2020

19maa19:0021:30Versnellingskamer inventarisatie schuldenaanpak VDG - Emmen * GEANNULEERD19:00 - 21:30 Gemeentehuis Emmen

Evenement details

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Voorlopig is er geen aanleiding om deze bijeenkomst te annuleren. Mocht dit veranderen, dan informeren we je direct.

 

Aan:       Contactpersonen organisaties, provincie en gemeenteambtenaren thema Schuldhulpverlening

Schulden vormen een groeiend probleem in de samenleving. Deze maatschappelijke opgave beperkt zich niet tot de grenzen van een gemeente of regio. Het aanpakken van deze opgave vraagt om samenwerking tussen rijk, gemeenten en provincies. In Drenthe wordt daarnaast gestreefd naar samenwerking tussen publieke en private partijen (o.a. woningcorporaties, zorgverzekeraar, maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties, energieleveranciers).

De opgave ‘Problematische schulden voorkomen en oplossen’ is één van de focusopgaven in de strategische agenda van de VDG (Vereniging Drentse Gemeenten) voor de periode 2019-2022. Voor deze opgave wordt eerst een inventarisatie gedaan, die laat zien op welke punten de inzet en de samenwerking verbeterd kunnen worden. Het is de bedoeling de uitkomsten van die inventarisatie te vertalen naar een Drentse actie-agenda van en voor gemeenten en samenwerkingspartners. De eerste concrete stappen van dit onderzoek en de vertaling naar een actie-agenda worden in het eerste kwartaal van 2020 gezet. CMO STAMM is door de VDG gevraagd deze inventarisatie te doen onder gemeenten, maatschappelijke instellingen, schuldeisers en ervaringsdeskundigen.

Hiervoor wordt u uitgenodigd voor één van de twee bijeenkomsten:

  • 17 maart 2020, 14.30 tot 17.00 uur. Locatie: DNK, Weiersstraat te Assen, tweede verdieping, zaling Biblionet
  • 19 maart 2020, 19.00 tot 21.30 uur Locatie: Gemeentehuis Emmen, Bruggebouw

Bij de behandeling van deze opgave maken wij gebruik van de ‘versnellingskamer’. Dit is een methode om op een snelle manier, met gelijkwaardige inbreng van alle aanwezigen, informatie te delen en prioriteiten te bepalen. Elke deelnemer zit achter één van de aanwezige computers en geeft antwoord op vragen die worden voorgelegd. De antwoorden worden vervolgens plenair nabesproken.

Aanmelding

Aanmelden voor de bijeenkomst op 19 maart is niet meer mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Meer informatie

Marian Feitsma van CMO STAMM leidt de bijeenkomsten. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 52 689 357 of via email: m.feitsma@cmostamm.nl.

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 21:30

Locatie

Gemeentehuis Emmen

Vreding 5 (ingang)

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X