Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

december, 2020

08dec15:0016:00Webinar Geoorloofd verzuim in Groningen15:00 - 16:00 online webinar

Evenement details

header webinar Geoorloofd verzuim toont een meisje bij de orthodontist

Datum: Dinsdag 8 december 2020
Tijdstip: 15:00 – 16:00 uur
Genodigden:

 

Iedereen die direct en indirect met verzuim van leerlingen te maken heeft. Dat kan op een school zelf zijn, maar ook bij een gemeente, zoals Leerplicht of Jeugdgezondheidszorg. Wil je deze uitnodiging doorsturen naar mogelijke geïnteresseerden?

 

Bijna ieder kind mist wel eens een les. Bijvoorbeeld vanwege ziekte of een bezoek aan de orthodontist. Dit verzuim met een geldige reden, ook wel geoorloofd verzuim genoemd, stapelt zich soms bijna ongemerkt ‘langzaam’ op. Een deel van de kinderen mist hierdoor veel onderwijs. Sociaal Planbureau Groningen deed onderzoek onder ouders in Groningen. We brachten de overwegingen en redenen die volgens ouders een rol spelen bij geoorloofd verzuim in kaart. Meld je aan voor het webinar en hoor o.a. tips om geoorloofd verzuim te verminderen!

Regelmatig verzuim kan leiden tot een leerachterstand, een lager onderwijsniveau en vormt een belangrijk risico voor voortijdig schoolverlaten. Er is om die reden inmiddels veel geïnvesteerd in de aanpak van verzuim. Dit gaat echter meestal over verzuim zonder geldige reden, zoals spijbelen of thuiszitten. Geoorloofd verzuim blijft hierbij vaak buiten beeld. Waarom is het ene kind vaker afwezig met een geldige reden dan het andere? Waarom meldt de ene ouder een kind ziek en de andere niet? En wat kunnen we doen om ook geoorloofd verzuim te verminderen?

In dit webinar delen we de resultaten van dit onderzoek met je. We geven aanknopingspunten om op een goede manier om te gaan met geoorloofd verzuim en het te verminderen. Voorafgaand en tijdens het webinar kun je vragen aan ons stellen. Na de presentatie gaan we gezamenlijk naar een digitale werkplaats waarin we mogelijke oplossingsrichtingen met elkaar uitwisselen.

Programma

  1. Presentatie op basis van onderzoek van Sociaal Planbureau Groningen;
  2. Digitale werkplaats in Zoom.

Aanmelden

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk. Wel kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Bij voldoende belangstelling organiseren we begin 2021 een tweede webinar.

Meer informatie

Iris Holman
adviseur/onderzoeker
i.holman@sociaalplanbureaugroningen.nl
06 126 039 53

Imke Oosting
onderzoeker
i.oosting@sociaalplanbureaugroningen.nl
06 835 690 63

Tijd

(Dinsdag) 15:00 - 16:00

Locatie

online webinar

Organisator

Sociaal Planbureau Groningen

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X